Muuttovinkit

Selvitä, kuinka paljon muutto maksaa
09-07-2020 - Kirjoittanut Admin

Tarkistuslista muuttopalvelun käyttöä varten

Tämä tarkistuslista tarjoaa muuttajalle tärkeää muuttopalvelun käyttöön liittyvää tietoa, jotta muutto sujuisi mahdollisimman tehokkaasti ja vaivattomasti. Kokeneet muuttofirmat hoitavat muuton ammattimaisesti ja takaavat sinulle mahdollisimman stressittömän muuttopäivän. Muuttoprosessi voi tuntua vastenmieliseltä ja hankalalta, mutta tarkan suunnittelun ja hyvän muuttopalvelun avulla muuttopäivä voi olla myös mukava kokemus. Muuttajan kannattaa käydä läpi muuttopalvelun käyttöön liittyvät yksityiskohdat ja valita omia tarpeitansa parhaiten vastaava muuttopalvelu.

Kuva: Freepik

Jotta muuttopäivä sujuisi mutkattomasti, muuttajan on hyvä jo etukäteen selvittää, mitä koko muutto pitää sisällään, ja minkälaisia palveluita erilaiset muuttofirmat tarjoavat. Muuttopalvelun käyttöä varten laadittu tarkastuslista antaa ohjeita muuttajalle muuton suunnittelua, muuttopäivää ja muuton lopputarkastusta varten. Huolellisella perehtymisellä ja muuttopalveluita vertailemalla muuttaja voi ottaa rennosti ammattilaisten hoitaessa koko muuttoprosessin.

Tarkistuslista muuton valmisteluja, muuttopäivää ja lopputarkastusta varten

Sujuvan muuton varmistamiseksi muuttajan kannattaa kerätä mahdollisimman paljon tietoa tarjolla olevista muuttopalveluista ja muuttoon liittyvistä järjestelyistä. On myös erityisen tärkeää, että muuttaja ilmoittaa kaikki mahdolliset toiveensa ja erityishuomiota vaativat seikat muuttopalvelulle etukäteen. Näin sekä muuttaja että muuttofirma voivat välttyä ongelmilta muuton lopussa, ja molemmat osapuolet voivat nauttia huolettomasta muuttopäivästä.

Tämä muuttopalvelujen käyttöä varten laadittu tarkistuslista auttaamuuttajaa valitsemaan itselleen sopivan muuttofirman, valmistautumaan muuttopäivään sekä tarkastamaan tärkeät muutonjälkeiset asiat. Muuttofirmojen hinnoittelu ja laatu vaihtelevat suuresti, ja muuttajan onkin tärkeä kilpailuttaa palveluntarjoajat huolellisesti saadakseen parasta mahdollista vastinetta rahoilleen. Muuttopalveluiden luotettavuutta voi myös tarkastella aikaisempien arvostelujen perusteella. Pääasia on, että muuttaja löytää omia tarpeitaan vastaavan palvelun ja valmistautuu muuttopäivään hyvin, jotta muutto sujuisi mahdollisimman tehokkaasti. Muuttopalvelun avulla muutto on ammattilaisten käsissä, eikä muuttaja joudu etsimään kokematonta muuttoapua perhe- tai kaveripiiristä

Muuton valmistelu

Valitse muuttopäivä

Valitse itsellesi sopiva muuttoajankohta huomioiden, että viikonloput ja pyhät ovat kiireistä aikaa muuttofirmoille. Muuttopäivä on hyvä lyödä lukkoon jo ainakin kuukautta etukäteen, jotta valmistautumiselle ja käytännön järjestelyille jää riittävästi aikaa.

Muuttopalveluiden etsiminen ja kilpailuttaminen

Muuttopalvelujen kilpailuttamisella muuttaja voi löytää itselleen parhaiten sopivan muuttopalvelun ja säästää rahaa. Muuttajan kannattaa kartoittaa huolellisesti, mitkä palvelut ovat tarpeellisia ja mitkä turhia. Moni muuttaja haluaa esimerkiksi itse pakata tavaransa, mikä tekee muuttopalvelusta huomattavasti edullisemman. Tällöin muuttofirma vastaa ainoastaan tavaroiden kantamisesta ja kuljetuksesta. Muuttopalveluja voit vertailla helposti itse tai monilla Internetistä löytyvillä muuttosivustoilla, jotka tarjoavat myös mahdollisuuden jättää maksuttoman muuttotarjouspyynnön.

Mistä ja miten löydät oikean muuttopalvelun:

 • Muuttopalvelujen omat verkkosivut
 • Muuttoon liittyvää tietoa tarjoavat sivustot
 • Eri muuttopalveluiden arvostelut ja asiakaskokemukset
 • Sanomalehdet
 • Muiden suositukset
 • Tarjouspyyntölomakkeet

Luotettavan muuttopalvelun valitseminen

Muuttoalalta löytyy palveluntarjoajia joka lähtöön. Tarjolla on pieniä ja vähemmän tunnettuja yrityksiä sekä suuria ja tunnettuja muuttofirmoja. Luotettavan, mutta myös hinnaltaan sopivan muuttopalvelun löytämiseksi muuttajan kannattaa tarkastaa muuttofirmasta ainakin seuraavat seikat:

 • Lainmukaiset edellytykset palvelun tarjoamiseen, kuten voimassa oleva tavaraliikennelupa
 • Muuttoalan ammatillinen pätevyys
 • Muuttofirman toimitusehdot
 • Mitkä tavarat ovat vakuutettuja ja mitkä eivät
 • Hyvät arvostelut ja suositukset
 • Selkeät osoite- ja yhteyshenkilötiedot
 • Ilmainen alkutarkastus ja konsultaatio

Vertaile tarjouksia

Muuttaja voi vertailla kilpailuttamiltaan muuttofirmoilta saamiaan tarjouksia ja valita niistä itselleen sopivimman muuttopalvelun. Olennaista on panna merkille mitä eri paketit sisältävät kilpailijoihin verrattuna, ja minkälaista vastinetta muuttajan rahalle kukin palvelu tarjoaa. Muuttofirmojen ammattitaito, kokemus ja maine alalla on myös hyvä ottaa huomioon luotettavan palvelun varmistamiseksi.

Lue tarkkaan muuttopalvelun toimitusehdot

Muuttajan kannattaa aina lukea huolellisesti muuttofirman toimitusehdot , joista selviää, mitkä tavarat ovat vakuutettuja ja mitkä eivät. Muuttajan tulee itse pitää huoli niistä arvoesineistä, joita muuttofirman vakuutus ei kata. Nämä tavarat, arvoesineet tai asiakirjat kannattaa pitää erillään muista siirrettävistä tavaroista, jotta ne eivät vahingoittuisi tai hukkuisi muuton aikana.

Tarkasta vakuutuksen kesto

Muuton aikana vahingoittuneista tavaroista voi vaatia korvausta vain tietyn ajanjakson sisällä. Vahingoittuneita tavaroita koskevat ehdot kannattaa varmistaa muuttofirman ehdoista.

Valitse muuttopalvelu ja muuttopäivä

Kun muuttofirma on valittu, muuttajan on hyvä lyödä lukkoon muuttopäivä ja sopia yksityiskohdista muuttofirman kanssa. Järjestelyjä on hyvä alkaa tekemään viimeistään kuukautta ennen varsinaista muuttopäivää. Näin sekä muuttaja että muuttofirma ehtivät valmistautua muuttoon, ja muuttopäivästä tulee mahdollisimman stressitön. Kaiken varalta muuttopäivä on hyvä vielä vahvistaa muuttofirman kanssa vähän ennen varsinaista muuttopäivää.

Valitse palvelupaketti

Jotkut muuttajat haluavat vain siirtää tavaransa kodista toiseen, kun taas toiset saattavat tarvita laajempialaista palvelua, kuten pakkaamista, varastointia tai siivousta. Muuttofirmat tarjoavat monenlaisia palvelukokonaisuuksia, jotka vaihtelevat suuresti hinnaltaan ja laajuudeltaan. Kokonaisvaltaistenmuuttopalveluiden yksinkertaisempana ja halvempana vaihtoehtona on myös esimerkiksi muuttoapu, jota voi käyttää pelkän kuljetuksen tai kantajan tarpeessa oleva muuttaja.

Muuttopäivä

Hyvä suunnittelu on avain sujuvaan muuttopäivään, mutta kaikki ei kuitenkaan mene aina suunnitelmien mukaan. Muuttoon on hyvä varata runsaasti aikaa, ja kaiken on syytä olla valmiina muuttoa varten sekä uudessa että vanhassa kodissa.

Muuta huomioitavaa muuttopäivää varten:

 • Pidä silmällä muuttoprosessia ja tarkasta, että kaikki tavarat ja laatikotsaapuvat uuteen asuntoon
 • Ilmoita muuttoapureille muuttopäivän suunnitelmista, tavaroiden kantojärjestyksestä ja muista yksityiskohdista
 • Pidä huolta arvoesineistä ja asiakirjoista, jotka eivät kuulu muuttopalvelun vakuutukseen
 • Suojaa uuden ja vanhan asunnon pinnat tarpeen mukaan
 • Tarkasta, ettei vanhaan kotiin jäänyt mitään
 • Tarjoa mahdollisuuksien mukaan muuttomiehille juotavaa ja välipalaa

Lopputarkastus muuton jälkeen

 • Varmista, että kaikki tavarat saapuivat uuteen kotiin
 • Tarkasta kaikki huonekalut, tavarat ja kodinkoneet
 • Varmista, ettei mitään ole rikkoutunut tai vahingoittunut kuljetuksessa
 • Tee vahinkoilmoitus tarpeen mukaan (ennen vakuutusajan umpeutumista)

Muuttourakka on nyt ohija voit rentoutua uudessa kodissasi!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)

Kommentti