Heittäminen on taidetta

Yksi ensimmäisistä asioista, joihin törmäät päätettyäsi muuttaa: tavarasi! Täytyykö sinun todella pakata ja kantaa kaikki ne? Mieluummin ei… Jos heität kriittisen silmäyksen omaisuuteesi hyvissä ajoin ennen muuttopäivääsi ja pystyt heittämään pois suuren osan siitä, muuttopäivästäsi tulee paljon miellyttävämpi. Lisäksi siisti ja tyhjä koti näyttää paljon houkuttelevammalta potentiaalisille ostajille.

Etsi ilmaisia käytettyjä huonekaluja ja säästä rahaa – löydä parhaat poistomyynnit ja kierrätysvaihtoehdot Suomessa. Käytä hyväksi ilmaiset poiskeräyspisteet ja tee löytöjä!
Kuva: Canstock.com

Heittäminen voi joskus olla vaikeaa

Itse muutin kuukausi sitten, ja myös minun täytyi karsia tavaroitani reippaasti. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä omaisuudesta luopuminen voi olla vaikeaa. Se yksi maljakko, jonka ostit lomalla Kreikassa, mutta joka on seissyt kaapissa vuosia, liian tiukat farkut, jotka ehkä joskus sopivat jälleen… pitääkö ne todella heittää pois? Jos haluat kevyemmän muuton: kyllä! Itse noudatin sääntöä: olenko käyttänyt tätä viime vuoden aikana? Jos en, pois se menee! Se oli välillä vaikeaa, mutta rehellisesti sanottuna olin unohtanut kyseiset tavarat jo seuraavana päivänä.

Älä heitä pois, vaan myy!

Tietenkään ei ole järkevää heittää hyviä tavaroita roskiin. Usein voit tehdä muille ihmisille iloa niillä. Ensimmäinen tekoni oli järjestää kirpputorijuhlat ystävilleni. Kaikki tavarat, joita en halunnut ottaa mukaan muuttoon, levitin olohuoneeseen. Ystäväni saivat tulla ja ottaa mukaansa, mitä he tarvitsivat. Tästä tuli lopulta todella mukava iltapäivä, ja ystäväni lähtivät onnellisina kotiin uusien astioiden, vaatteiden ja pikkutavaroiden kanssa. Rahaa arvoa omaavat tavarat voit tietysti myydä internetissä. Näin teet toisen iloiseksi ja saat itsekin hieman rahaa. Aloita tämä hyvissä ajoin ennen muuttopäivää, sillä kiinnostuneiden löytäminen voi viedä aikaa.

Hyväntekeväisyysjärjestöt tarvitsevat tavaroitasi

Lopuksi, tavarat, joita ystäväsi eivät halunneet ja jotka eivät menestyneet internetmyynnissä, voit lahjoittaa hyväntekeväisyyteen. Kotimaisten kodittomien, eläinsuojien ja kirpputoreiden säätiöt ovat usein erittäin iloisia saadessaan käytöstä poistamiasi tavaroita. Voit etsiä Fida-sivustolta, mihin voit lahjoittaa vanhat tavarasi, jotta sinun ei tarvitse heittää niitä pois.

Harkitse varastotilaa, jos et halua luopua tavaroistasi

Joitain tavaroita et ehkä tarvitse juuri nyt, mutta ne ovat tielläsi. Heittäminen olisi liian radikaalia. Esimerkiksi talviurheiluvälineesi tai astiakokoelmasi sille ravintolalle, jonka aiot joskus avata… Tällaisille asioille voit harkita väliaikaista varastotilaa. Cityvarasto-sivustolla voit verrata varastoyritysten hintoja alueellasi.

Näetkö, heittäminen on taidetta. Todellinen taito on kuitenkin olla heittämättä mitään pois, vaan saada vanhat tavarasi paikkaan, jossa joku toinen hyötyy niistä. Lopulta aina joku ilahtuu niistä. Itse pidän tästä paljon enemmän kuin antaa tavaroideni pölyttyä vintillä tai autotallissa. Ja nyt, muuton jälkeen, nautin uudesta siististä kodistani, jossa on vain tavaroita, joita todella käytän.

Mitkä tavarat keräävät pölyä kotona, mutta et voi heittää niitä pois? Onko sinulla muita vinkkejä käyttämättömien esineiden karsimiseen? Jätä kommentti!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)