Kuinka löytää hyvä muuttofirma

Tästä tarkistuslistasta löydät tärkeitä muuttopalvelun käyttöön liittyviä tietoja, joiden avulla muuttosi sujuu mahdollisimman tehokkaasti ja vaivattomasti. Kokenut muuttopalvelu hoitaa muuttosi ammattimaisesti ja stressittömästi. Tarkka suunnittelu ja hyvä muuttofirma voivat tehdä hankalalta kuulostavasta muutosta mukavan kokemuksen. Käy läpi muuttopalvelun käyttöön liittyvät asiat ja valitse omia tarpeitasi parhaiten vastaava palvelu.

hyvä muuttofirma
Kuva: Freepik

Jotta muuttopäivä sujuisi mutkattomasti, sinun kannattaa jo etukäteen selvittää, mitä koko muutto pitää sisällään ja millaisia palveluita erilaiset muuttofirmat tarjoavat. Muuttopalvelun käyttöä varten laadittu tarkastuslista antaa ohjeita muuton suunnitteluun, muuttopäivään ja muuton lopputarkastuksen tekemiseen. Huolellisella perehtymisellä ja muuttopalveluita vertailemalla voit itse ottaa rennosti ammattilaisten hoitaessa varsinaisen muuton.

Tarkistuslista muuttovalmisteluja, muuttopäivää ja lopputarkastusta varten

Jotta varmistaisit sujuvan muuton, sinun kannattaa tutustua mahdollisimman tarkoin tarjolla oleviin muuttopalveluihin ja muuttoon liittyviin järjestelyihin. On myös erityisen tärkeää, että ilmoitat kaikki mahdolliset toiveesi ja erityishuomiota vaativat seikat muuttopalvelulle etukäteen. Näin sekä sinä että muuttofirma voitte välttyä ongelmilta muuton lopussa, ja molemmat osapuolet voivat nauttia huolettomasta muuttopäivästä.

Tämä muuttopalvelujen käyttöä varten laadittu tarkistuslista auttaa sinua valitsemaan hyvän muuttofirman, valmistautumaan muuttopäivään sekä tarkastamaan tärkeät muutonjälkeiset asiat. Muuttofirmojen hinnoittelu ja laatu vaihtelevat suuresti, ja onkin tärkeää kilpailuttaa palveluntarjoajat huolellisesti, jotta saisit parasta mahdollista vastinetta rahoillesi. Voit arvioida muuttopalveluiden luotettavuutta myös aikaisempien arvostelujen perusteella. Pääasia on, että löydät omia tarpeitasi vastaavan palvelun ja valmistaudut muuttopäivään hyvin, jotta muuttosi sujuisi mahdollisimman tehokkaasti. Muuttopalvelun avulla muutto on ammattilaisten käsissä, eikä sinun tarvitse etsiä kokematonta muuttoapua perhe- tai kaveripiiristä.

Muuton valmistelu

Valitse muuttopäivä

Valitse itsellesi sopiva muuttoajankohta huomioiden, että viikonloput ja pyhät ovat kiireistä aikaa muuttofirmoille. Muuttopäivä on hyvä lyödä lukkoon jo ainakin kuukautta ennen muuttoa, jotta valmistautumiselle ja käytännön järjestelyille jää riittävästi aikaa.

Muuttopalveluiden etsiminen ja kilpailuttaminen

Kilpailuttamalla voit löytää itsellesi parhaiten sopivan muuttopalvelun ja säästää rahaa. Mieti tarkoin, mitä palveluita tarvitset ja mitä et. Moni muuttaja haluaa esimerkiksi itse pakata tavaransa, jolloin muuttopalvelun käyttö on huomattavasti edullisempaa. Tällöin muuttofirma vastaa ainoastaan tavaroiden kantamisesta ja kuljetuksesta. Voit vertailla muuttopalveluja helposti itse tai monilla internetistä löytyvillä muuttosivustoilla, jotka tarjoavat myös mahdollisuuden jättää maksuttoman muuttotarjouspyynnön.

Mistä ja miten löydät hyvän muuttofirman:

 • Muuttopalvelujen omat verkkosivut
 • Muuttoon liittyvää tietoa tarjoavat sivustot
 • Eri muuttopalveluiden arvostelut ja asiakaskokemukset
 • Sanomalehdet
 • Muiden suositukset
 • Tarjouspyyntölomakkeet

Hyvän muuttofirman valitseminen

Muuttoalalta löytyy palveluntarjoajia joka lähtöön. Tarjolla on pieniä ja vähemmän tunnettuja yrityksiä sekä suuria ja tunnettuja muuttofirmoja. Löytääksesi luotettavan ja myös hinnaltaan sopivan muuttopalvelun sinun kannattaa tarkistaa muuttofirmasta ainakin seuraavat seikat:

 • Lainmukaiset edellytykset palvelun tarjoamiselle, kuten voimassa oleva tavaraliikennelupa
 • Muuttoalan ammatillinen pätevyys
 • Muuttofirman toimitusehdot
 • Mitkä tavarat on vakuutettu ja mitkä ei
 • Hyvät arvostelut ja suositukset
 • Selkeät osoite- ja yhteyshenkilötiedot
 • Ilmainen alkutarkastus ja konsultaatio

Vertaile tarjouksia

Vertaile kilpailuttamiltasi muuttofirmoilta saamiasi tarjouksia ja valitse niistä itsellesi sopivin muuttopalvelu. Olennaista on tarkistaa, mitä eri paketit sisältävät kilpailijoihin verrattuna ja millaista vastinetta muuttajan rahalle kukin palvelu tarjoaa. Muuttofirmojen ammattitaito, kokemus ja maine alalla on myös hyvä ottaa huomioon luotettavan palvelun varmistamiseksi.

Lue tarkkaan muuttopalvelun toimitusehdot

Lue aina huolellisesti muuttofirman toimitusehdot, joista selviää, mitkä tavarat on vakuutettu ja mitkä ei. Muuttajan on itse huolehdittava niistä arvoesineistä, joita muuttofirman vakuutus ei kata. Nämä tavarat, arvoesineet tai asiakirjat kannattaa pitää erillään muista siirrettävistä tavaroista, jotta ne eivät vahingoittuisi tai hukkuisi muuton aikana.

Tarkista vakuutuksen kesto

Muuton aikana vahingoittuneista tavaroista voi vaatia korvausta vain tietyn ajanjakson kuluessa. Vahingoittuneita tavaroita koskevat ehdot kannattaa varmistaa muuttofirman sopimusehdoista.

Valitse muuttopalvelu ja muuttopäivä

Kun olet löytänyt hyvän muuttofirman, lyö lukkoon muuttopäivä ja sovi yksityiskohdista muuttofirman kanssa. Järjestelyt kannattaa aloittaa viimeistään kuukautta ennen varsinaista muuttopäivää. Näin sekä muuttaja että muuttofirma ehtivät valmistautua muuttoon, ja muuttopäivästä tulee mahdollisimman stressitön. Kaiken varalta muuttopäivä on hyvä vielä vahvistaa muuttofirman kanssa vähän ennen varsinaista muuttopäivää.

Valitse palvelupaketti

Jotkut muuttajat haluavat vain siirtää tavaransa kodista toiseen, kun taas toiset saattavat tarvita laajempialaista palvelua, kuten pakkaamista, varastointia tai siivousta. Muuttofirmat tarjoavat monenlaisia palvelukokonaisuuksia, joiden hinta ja laajuus voivat vaihdella paljonkin. Kokonaisvaltaisten muuttopalveluiden yksinkertaisempana ja halvempana vaihtoehtona on myös esimerkiksi muuttoapu, joka sopii hyvin pelkän kuljetuksen tai kantajan tarpeessa olevalle muuttajalle.

Muuttopäivä

Hyvä suunnittelu on avain sujuvaan muuttopäivään, mutta kaikki ei kuitenkaan aina mene suunnitelmien mukaan. Muuttoon on hyvä varata runsaasti aikaa, ja kaiken on syytä olla valmiina muuttoa varten sekä uudessa että vanhassa kodissa.

Muuta huomioitavaa muuttopäivää varten:

 • Seuraa muuton etenemistä ja tarkista, että kaikki tavarat ja laatikot saapuvat uuteen asuntoon
 • Ilmoita muuttoapureille muuttopäivän suunnitelmista, tavaroiden kantojärjestyksestä ja muista yksityiskohdista
 • Pidä huolta arvoesineistä ja asiakirjoista, jotka eivät kuulu muuttopalvelun vakuutukseen
 • Suojaa uuden ja vanhan asunnon pinnat tarpeen mukaan
 • Tarkista, ettei vanhaan kotiin jäänyt mitään
 • Tarjoa mahdollisuuksien mukaan muuttomiehille juotavaa ja välipalaa

Lopputarkastus muuton jälkeen

 • Varmista, että kaikki tavarat saapuivat uuteen kotiin
 • Tarkasta kaikki huonekalut, tavarat ja kodinkoneet
 • Varmista, ettei mitään ole rikkoutunut tai vahingoittunut kuljetuksessa
 • Tee vahinkoilmoitus tarpeen mukaan (ennen vakuutusajan umpeutumista)

Muuttourakka on nyt ohi ja voit rentoutua uudessa kodissasi!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 09-07-2020 |
Kommentit (0)

Kommentti