Muuttosiivous

Pois muuttaessa asunto tulee jättää huolellisesti siivottuna. Muuttosiivous on viimeinen tehtävä ennen asunnon luovuttamista uudelle omistajalle. Jos teet muuttosiivouksen itse, löydät meidän tarkistuslistasta mitä kaikkea pitää tehdä.

Tärkeitä asioita koskien muuttosiivousta ostaessasi palvelut siivousyritykseltä

  • Asunto tulee tyhjentää kaikista huonekaluista, ennen siivousfirman saapumista.
  • Muista myös tyhjentää ja sulattaa jääkappi ja pakastin ennen muuttosiivousta.
  • Muuttosiivouksen teettäminen siivousfirmalla maksaa keskimäärin 35 euroa per tunti, tai 20–40 euroa per neliö. Siivousfirman kustannuksia voi vähentää verotuksessa n 45 %.
  • Useimmat siivousyritykset tarjoavat takuun työstään, niin että asiakkaalla on mahdollisuus ottaa yhteyttä, ellei ole tyytyväinen siivouksen lopputulokseen.

Lisää tietoja siivousyrityksien muuttosiivouksesta

Säännönmukainen muuttosiivous tulee sisältää; huolellisen pesun ja puhdistuksen, pölyjen pyyhkiminen ja ikkunoiden pesun. Mikäli lisää palveluja tarvitaan, kuten parvekkeen, autotallin, tai varaston siivous, näistä tehdään erillinen tilaus. Monissa tapauksissa sinun on itse siirrettävä raskaat kalusteet (kuten; uuni, kylpyamme, jne.) helpottaaksesi siivoushenkilöstön pääsyä kaikkiin kohteisiin. Tarkista siivousfirman laatutakuu. Jos väität, ettet hyväksy siivousta, ota yhteyttä siivousyrityksen, jotta he voivat käsitellä puutteen. Jos tämä ei auta voit tehdä valituksen Kuluttajariitalautakuntaan, joka on puolueeton ja riippumaton asiantuntijaelin. He antavat ratkaisusuosituksia kuluttaja- ja asuntokauppariitoihin. (Lautakunnan työ on maksuton.)
Ellet ole tyytyväinen voi joko hävittää laskun, saada uusi siivous, hinnanalennuksen tai kaupan peruuttamista. Jos olet muuttamassa kodista jossa on puutarha, tämäkin on ”puhdistettava”, eli puutarha on jätettävä asianmukaiseen kuntoon, ilman rakennus- tai muita pihajätteitä. Tämän palvelun voi myös tilata siivousyritykseltä.

Jos haluat lisätietoja:

Tarkista siivousyrityksien tiedot: http://www.ytj.fi

Kuluttajavirasto: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/yhteystiedot/
Asuntolaki: http://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/1978/19780038#L2P10
Verovirasto, Kotitalousvähennys: http://vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tuloverotus/Kotitalousvahennys
Toimenpiteet

Varaa muuttosiivous 14–30 päivää ennen muuttopäivää.

Teetkö muuttosiivouksen itse? Muuttosiivous tulee aloittaa viimeistään 3 vrk ennen muuttopäivää.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 21-11-2013 |
Kommentit (2)

Kommentit

  • Kajsa

    Bra skriven artikel men jag tror nog allt att man ska börja med städningen tidigare än tre dagar innan. Typ ugnsrengöring och liknande som kan ta evigheter. Dessutom måste ju packningen vara klar.

Kommentointi on suljettu.