Kodin sisustaminen: uuden kodin sisustaminen 6 vaiheessa

Se suuri päivä on vihdoin täällä: Olet muuttamassa unelmiesi kotiin. Olipa kyseessä ensimmäinen opiskelija-asuntosi tai ensimmäinen omistusasuntosi, innostuksesi uuden kodin sisustamiseen omien toiveidesi mukaisesti on ymmärrettävää. Kodin sisustaminen tuo kuitenkin mukanaan monenlaisia pohdintoja ja tehtäviä. Mistä aloittaa ja mitkä ovat ne kriittiset askeleet, joita kohti edetä? Annamme sinulle kaikki tarvittavat tiedot tässä kodin sisustamisen oppaassa!

Kodin sisustaminen vaihe 1: Tee pohjapiirros

Ensimmäinen askel uuden kodin sisustamisen aloittamiseksi on pohjapiirroksen tekeminen. Tämä on helpoin tapa saada sisustusideasi nopeasti kuviksi. Pohjapiirroksen avulla voit arvioida, mitkä huonekalut sopivat mihinkin tilaan.

Pohjapiirroksen voit tietenkin tehdä vanhanaikaisesti paperille ja kynällä, mutta on myös monia hauskoja sovelluksia ja verkkosivustoja, joilla voit tehdä sen. Esimerkiksi yllä mainittu pohjapiirros on tehty Roomstyler-verkkosivustolla.

Suunnittele unelmiesi koti virtuaalisesti – käytä intuitiivista 3D-suunnitteluohjelmaa järjestelläksesi huonekalut ja sisustuselementit, ja näe kotisi potentiaali ennen kuin toteutat sisustusideat todeksi.
Kuva: Roomstyler

Vaihe 2: Määritä budjettisi

Kodin sisustaminen maksaa rahaa. Vaikka et ostaisi uusia huonekaluja, kuluu rahaa aina maalaukseen, lattian asentamiseen tai verhoihin. On tärkeää, että määrität budjettisi jo varhaisessa vaiheessa, jotta voit sopeuttaa suunnitelmasi sen mukaan. Budjettisi määrittää, voitko käydä huonekaluliikkeissä ostamassa uusia huonekaluja, vai katsotko mieluummin käytettyjä huonekaluja esimerkiksi Tori.fi:stä tai ryhdytkö itse tekemään DIY-huonekaluja.

Jos sinulla on tiukka budjetti muuttoon, kannattaa myös tutustua artikkeliimme Muutto ilman rahaa!

Vaihe 3: Inventoi irtaimistosi

Nyt kun tiedät budjettisi ja mitä uuteen asuntoosi mahtuu huonekalujen osalta, voit miettiä, mitä haluat ottaa mukaan. Jos sinulla on käytettävissä runsas budjetti ja olet kyllästynyt nykyisiin huonekaluihisi, otat todennäköisesti vähemmän mukaan. Jos haluat ottaa suurimman osan nykyisistä huonekaluistasi mukaan, määrittele tarkasti, mitä otat mukaan. Näin voit perustaa kodin sisustustyylisi jo omistamiesi esineiden varaan.

Vaihe 4: Luo tunnelmataulu

Nyt on aika päästää luovuutesi valloilleen! Kun tiedät lähtökohtasi tilan, huonekalujen ja budjetin suhteen, voit alkaa miettiä sisustustyyliäsi. Tämän voit tehdä parhaiten tunnelmataulun avulla. Tunnelmataululle keräät kuvia kaikista sisustusideoista, väreistä ja tyyleistä, joista pidät. Näin voit helposti luoda itsellesi miellyttävän tyylin. Lue artikkelimme tunnelmataulun tekemisestä saadaksesi lisää vinkkejä!

Vaihe 5: Tee ostoslista!

Nyt voit alkaa konkreettisesti miettiä, mitä esineitä tarvitset kotisi sisustamiseen valitsemallasi tyylillä. Luonnollisesti otat huomioon budjettisi. Ehkä et voi ostaa kaikkea uutena heti, joten voit järjestellä listasi tärkeysjärjestykseen. Mitkä esineet tarvitset välittömästi, ja mitkä voivat odottaa?

Luo tyylikäs ja kutsuva koti moderneilla huonekaluilla – tutustu inspiraatiokuvamme ainutlaatuiseen yhdistelmään klassista design-tuolia, minimalistista säilytyskalustetta ja koristeellista antiikkista maljakkoa.
Kuva: Pixabay

Muista, että monet tuotteet löydät edullisesti esimerkiksi Tori.fi:stä tai ilmaiseksi Huuto.netin kautta. Voit myös tehdä tai muokata monia asioita itse. Vanha kaappi näyttää uudelta maalikerroksen jälkeen. Myös uusi torkkupeitto sohvalla voi muuttaa ilmeen täysin. Ole siis luova, ja huomaat, että et tarvitsekaan niin paljon uusia tavaroita kuin aluksi ajattelit.

Vaihe 6: Ryhdy töihin!

Nyt kun tiedät, miltä kotisi sisustuksen tulisi näyttää ja mitä tarvitset, voit vihdoin ryhtyä toimeen. On aika shoppailla, tehdä se itse ja sisustaa. Hauskoja hetkiä!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Andriy | 22-02-2024 |
Kommentit (0)