Moving blog

A blog about moving and home inspiiration

Find out how much your move would cost
6-16-2014 - By Admin

En lyckad fest i trädgården

pihajuhlat taas

Har du tänkt ordna en trädgårdsfest? Här kommer några användbara tips som hjälper dig att skapa den festen du drömt om!

1. Rätt tidpunkt

Om du planerar att hålla festen under semestern se till att du skickar inbjudan i god tid, ca en till två månader före så att dina gäster hinner förbereda sig och kan infinna sig på plats. Informera gästerna tydligt om att festen hålls ute på gården så att alla kan klä sig sakligt och bekvämt.

2. Informera grannarna, skaffa tillstånd

Man får ha fest på egen gård men det hör till god sed att informera grannarna om saken, speciellt om det blir ett större arrangemang. Redan 1920 grundades det en lag i Finland där det sägs att man måste respektera sin granne och inte störa dem med för mycket oljud.

3.Utemöbler, bord och kärl

Beroende på gästernas antal måste du tänka efter om dina egna utemöbler räcker till eller behövs det mer. Om du inte vill köpa nya kan du prova att hyra . Det finns många företag som hyr ut både terassmöbler, stolar bord och även borddukar, kärl och champagneglas. 

Självklart kan du även använda engångskärl om gästerna är många. Se till att det finns stora sopkärl i närheten där man kan samla upp allt.

4. Finska sommaren kan vara kall.. (och regnig)

Vädret blir kanske inte så som du tänkt dig och det kan vara en bra ide att vara förberedd på det värsta.. Du kan hyra ett tält eller en paviljong tex på www.teltta.fi eller www.rentatent.fi

När kväller blir kylig har man stor glädje av terassvärmare och sköna filtar. Se också till att du har reserverat  regnrockar eller paraply.

5. Skydda trädgården

Under festen kan din fina gräsmatta ta skada. Du kan lägga ut gångmattor under borden och där folk ska gå, detta skyddar tex att höga klackar sjunker allt för djupt in i marken.

Se till att trädgården ser så prydlig ut som möjligt. Rensa ogräs, vattna blommorna och klipp gräsmattan dagen före festen och plocka lite blommor som prydnad till festbordet.

6. Glöm inte belysningen!

Belysningen är en viktig del av feststämningen. Uteljusen kan bra fungera med ekologisk solenergi. Levande ljus i olika former är alltid lika mysigt och vackert. Placera marschaller vid ingången till ditt hus och till trädgården, det är ett vackert sätt att önska dina gäster välkomna.

pihajuhlat 

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Comments (0)

Comment