Flyttfirma

En flyttfirma hjälper dig med din flytt. De flesta flyttfirmor erbjuder tjänster där allt från uthyrning av enstaka flyttkartonger till komplett flytthjälp kan ingå.
Viktiga punkter gällande flyttfirmor

  • Se till att boka en flyttfirma i god tid. Månadsskiften är populära flyttider och det kan då vara svårt att få tag på lediga firmor.
  • Vissa helhetslösningar kan inkludera städning och magasinering under kortare perioder.
  • Tänk på att alltid kontrollera vad som gäller om något går sönder eller försvinner i flytten.
  • Priset varierar beroende på hushållets storlek, avståndet mellan bostäderna samt antalet tjänster du önskar köpa. Ett tips är att be om ett fast pris och även att jämföra priser hos olika flyttfirmor innan du bestämmer dig.

Flyttfirma lite mer info

Hur många flyttjänster du bör anlita en flyttfirma till, är en avvägning mellan tid och pengar. Att flytta själv är billigt, men det tar mycket tid och man är ofta beroende av att vänner och familjemedlemmar kan hjälpa till. Tänk på att även om du anlitar en flyttfirma för helhetslösningar måste du själv planera genomförandet av flytten och övervaka vissa delar. Ett tips är att ta hand om värdefulla eller bräckliga föremål själv. Seriösa flyttfirmor har försäkring om något skulle skadas eller försvinna under flytten, men de gäller inte alltid om något går sönder på grund av att du själv till exempel har packat flyttkartongerna för tungt.

Om du vill läsa mer

Kontrollera att företaget är registrerat: http://www.ytj.fi
Konsumentverket http://www.kuluttajavirasto.fi/sv
Bostadslagen: http://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/1978/19780038#L2P10
Hushållsavdrag http://www.vero.fi/sv-FI/Personkunder/Hushallsavdrag

Skatter http://www.vero.fi/sv-FI/Personkunder/Forsaljning_av_bostad

Aktiviteter

Boka 14-30 dagar innan flyttdatum.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
By  Admin | 20-03-2014 |
Comments (0)