Flyttpackning

Att packa inför en flytt är krävande. Planera därför packningen väl och säkerställ att du har lite extra tid på dig för oförutsedda händelser. Detta är också ett bra tillfälle att rensa bort saker som du inte längre använder.

Viktiga punkter gällande flyttpackning

  • Flyttkartonger är det absolut smidigaste sättet att förvara sina saker i under en flytt. Undvik påsar och banankartonger. Packa inte för tungt.
  • Planera packandet. Börja så tidigt som möjligt. Börja med att packa ner allt som du inte behöver innan flytten, till exempel kläder för en annan säsong, finporslin, böcker, etc.
  • Strukturera packningen genom att ta ett rum i taget och packa endast ner saker från samma rum i en kartong.
  • Märk flyttkartongerna på sidorna så att du håller koll på vad som finns i och till vilket rum de ska till i den nya bostaden.
  • Strukturera den färdiga flyttpackningen i flyttbilen. Börja med de största möblerna och fyll sedan utrymmet mellan dem med mindre möbler och flyttkartonger.

Flyttpackning lite mer info
Flyttkartonger kan köpas på bland annat stormarknader, byggvaruhus eller hos flyttfirmor. Kvalitén kan skilja åt mellan olika försäljare. Flyttfirmor har ofta de bästa kartongerna, men också de dyraste. Hör med dem om du kan få hyra kartonger om du inte vill köpa dem. Om du anlitar en firma att flytta åt dig får du oftast låna kartongerna gratis.
Du behöver också bra förpackningsmaterial för glas, porslin och andra ömtåliga saker, kallas makulatur hos flyttfirmor. Populära alternativ är silkespapper och tidningspapper.  Bubbelplast, wellpapp, tejp, snöre och spännband är också väl behövliga vid packning.
Information om flyttpackning för respektive rum i bostaden samt hur du bäst packar flyttbilen hittar du i checklistan Instruktioner för att flyttpacka.

Aktiviteter

Ju mera saker du har, desto längre tar flyttpackandet, så börja flyttpackningen i god tid.
Planera packningen väl och tänk på att du kan behöva lite extra tid på dig för oförutsedda händelser.

flyttpackning

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
By  Admin | 21-11-2013 |
Comments (0)