Förvaring

Förvaring i magasin eller i så kallade Self Storage-anläggningar är ett bra alternativ om man inte kan flytta hela sitt bohag direkt från ena bostaden till den andra. Även flyttfirmor kan ofta hjälpa till med förvaring vid flytten.
Viktiga punkter gällande förvaring

  • Storleken på förråd kan variera beroende på vilken anläggning man väljer. De flesta anläggningar har dock förråd från 1-30 m2 för att rymma allt från enstaka lådor till hela bostäders inredning.
  • Säkerheten är hög, som kund har du vanligtvis tillgång till förrådet under dagtid men inte under natten. De vanligaste öppettiderna är mellan 6:00 och 22:00, alla dagar i veckan.
  • Priserna på förråd varierar kraftigt beroende på var anläggningen ligger och hur lättillgängligt förrådet är.
  • De flesta anläggningar har ingen uppsägningstid, men priserna blir ofta lägre om man hyr under längre perioder.

Förvaring lite mer info

Att hyra förråd kan vara smidigt av många anledningar. Self Storage-anläggningar har ofta stor variation på förråd så att du kan få ett som passar just ditt behov. Det är viktigt att tänka på att packa effektivt och kompakt eftersom man betalar för ytan som man använder. En del anläggningar har även både varma och kalla förråd om man ska förvara något som är temperatur- eller fuktkänsligt. Vissa företag erbjuder även släpvagnar, packningsmaterial och flyttmaterial billigt eller kostnadsfritt. Tänk på att sakerna som lämnas i ett förråd ska försäkras. Företagen erbjuder försäkringar, men kolla om det redan ingår i din hemförsäkring så kan du spara några euron.

 

Det finns även företag som ägnar sig åt magasinering under längre tider. Skillnaden jämfört med Self Storage är att långtidsmagasinering ofta är billigare, men tillgången till förrådet begränsas till endast en inflytt och en utflytt, alternativt uttag av magasinerade saker som beställs och utförs av magasineringsföretaget till ett visst pris.

 

Om du vill läsa mer

http://www.varastointia.com (Self Storage Association of Finland)

Aktiviteter

Ofta får man tillgång till förrådet direkt efter bokning.

Men det kan vara bra att vara ute 7 dagar innan önskad magasinering.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
By  Admin | 20-03-2014 |
Comments (0)