Muuttaminen energiakriisin aikana: mitä tehdä energiasopimuksellesi?

Vuoden 2021 lopun merkittävät hinnannousut energia-alalla ovat asettaneet monet meistä miettimään energiasopimuksen siirtämistä muuton yhteydessä. Jos olet siirtymässä uuteen osoitteeseen energiakriisin aikana, tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään vaihtoehtojasi ja tekemään tietoon perustuvan päätöksen energiasopimuksesi suhteen.

Vaihtaminen vai ei?

Yleensä suosittelemme aina tarkistamaan muuton yhteydessä, löytyisikö uuteen osoitteeseen edullisempi energiasopimus. Koska energiahinnat ovat tällä hetkellä korkeat, energiayhtiöillä on harvoin tarjouksia. On siis epätodennäköistä, että löytäisit hyvän tarjouksen uuteen osoitteeseesi. Mitä sitten kannattaa tehdä? Se riippuu nykyisen energiasopimuksesi tyypistä:

Kodin lämpö ja mukavuus ovat tärkeitä, varsinkin energiakriisin aikana. Tämä kuva kuvastaa kodin lämpöä, jossa lemmikki nauttii patterin lämmöstä – muistutus siitä, miten tärkeää on huolehtia lämmityksestä ja energiasopimuksen siirtämisestä muuttaessasi.
He Gong / Unsplash.com

Onko sinulla määräaikainen kiinteähintainen energiasopimus?

Jos näin on, kannattaa sopimus ehdottomasti siirtää uuteen osoitteeseen. Nykyinen hintasi on matalampi kuin uusien sopimusten hinnat. Energiasopimus on henkilökohtainen, ei osoitteeseen sidottu, joten voit siirtää sopimuksesi ongelmitta. Kuinka tämä tapahtuu, voit lukea artikkelistamme energiasopimuksen siirtämisestä.

Muuton jälkeen voit silti seurata energian hintoja, jotta voit vaihtaa tarvittaessa, jos hinnat laskevat.

Onko sinulla energiasopimus, jonka hinta määräytyy markkinoiden mukaan?

Tällöin energiahintasi todennäköisesti nousee. Jos muutat ennen vuoden 2022 alkua, ota sopimuksesi mukaan uuteen kotiisi. Tammikuun jälkeen voit tarkastella, kannattaisiko vaihtaa toiseen tarjoajaan.

Muutatko tammikuun jälkeen? Odota ja seuraa energiahintoja tarkkaan. Voit vaihtaa energiayhtiötä 6-8 viikkoa ennen muuttoasi.

Päättyykö energiasopimuksesi pian?

Joudut kohtaamaan korkeammat hinnat uuden sopimuksen teossa tai vanhan uusimisessa. Voit tarkistaa nykyiset tarjoukset energiavertailustamme uuteen osoitteeseesi.

Energiahintojen tulevaisuus on vielä epävarma. On siis vaikeaa sanoa, kannattaako valita muuttuva vai kiinteä sopimus.

Toivottavasti tämä antaa sinulle enemmän selvyyttä siitä, pitäisikö sinun ottaa energiasopimuksesi mukaan uuteen osoitteeseen. Jos sinulla on kysyttävää, voit aina kysyä niitä tämän postauksen kommenttiosiossa. Autamme mielellämme!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)