Energiaverkoston irtisanominen yhteenmuuton yhteydessä

Oletko muuttamassa yhteen? Tässä jännittävässä ja mukavassa elämänvaiheessa on paljon asioita järjesteltävänä. Jos olet päätynyt tälle sivulle, olet todennäköisesti miettimässä energiasopimuksesi tilannetta.

Yhteenmuuton myötä kun kaksi taloutta yhdistyy, ainakin toisen on todennäköisesti irtisanottava energiasopimuksensa. Tässä muuttovinkissä selitämme, miten se tapahtuu.

Onnellinen pariskunta halailee muuttolaatikoiden keskellä uudessa kodissaan Suomessa, heijastellen energiasopimuksen irtisanomisen ja yhteenmuuton suunnittelun tärkeyttä.
Kuva: Freepik.com

Muutan yhteen: voinko irtisanoa energiasopimukseni?

Voitko irtisanoa energiasopimuksesi yhteenmuuton yhteydessä, riippuu sopimuksesi voimassaolosta. Jos sinulla on määräaikainen energiasopimus, voit yleensä irtisanoa sen milloin tahansa, mutta tällöin on otettava huomioon laillinen irtisanomisaika, joka on yksi kuukausi.

Määräaikaisen sopimuksen voit irtisanoa ennen määräajan päättymistä, mutta joudut maksamaan irtisanomismaksun. Irtisanomismaksu on laissa määritelty ja sen suuruus riippuu jäljellä olevasta sopimusajasta ja valituista tuotteista, ja se vaihtelee 50 ja 250 euron välillä.

Lisää tietoa energiasopimuksen irtisanomisesta muuton yhteydessä löydät liittyvästä muuttovinkistämme.

Täytyykö minun maksaa irtisanomismaksu, jos muutan yhteen?

Kyllä, jos irtisanot määräaikaisen energiasopimuksesi yhteenmuuton vuoksi, sinun on maksettava sakkomaksu (irtisanomismaksu). Valitettavasti energiayhtiöt eivät näe yhteenmuuttoa pätevänä syynä sopimuksen ennenaikaiseen päättämiseen.

On viisasta tarkastella molempien energiasopimuksia ennen muuttoa. Selvittäkää molempien sopimusten jäljellä oleva voimassaoloaika. Voitte sitten päättää irtisanoa sopimuksen, jonka voimassaoloaika on lyhin, mikä pienentää irtisanomismaksua. Jos toisellanne on voimassaolematon energiasopimus, on tilanne vielä helpompi. Tällöin voitte irtisanoa sen sopimuksen ilman sakkomaksua.

Tarvittaessa voitte siirtää säilyttämänne energiasopimuksen uuteen yhteiseen kotiinne. Lisätietoa tästä löydät artikkelistamme, joka käsittelee kaasun, veden ja sähkön järjestämistä muuton yhteydessä.

Uuden energiasopimuksen tekeminen yhteenmuuton yhteydessä

Uuden energiasopimuksen tekeminen voi olla hyödyllistä yhteenmuuton yhteydessä. Onko se vaivan arvoista, riippuu useista tekijöistä:

  • Joudutteko maksamaan irtisanomismaksun nykyisten sopimustenne irtisanomisesta? Tarkistakaa tämä jäljellä olevan sopimusajan ja mahdollisten irtisanomismaksujen suuruuden perusteella.
  • Onko uudessa yhteisessä kodissanne houkutteleva tarjous? Tarkistakaa tämä energiavertailutyökalullamme. Ette tietenkään vielä tiedä yhteistä kulutustanne, mutta vertailutyökalussa voitte asettaa arvion useamman henkilön keskimääräisestä kulutuksesta.

Toivottavasti tämä muuttovinkki on selventänyt energiasopimuksen irtisanomista yhteenmuuton yhteydessä. Onko sinulla muita kysymyksiä tai haluatko jakaa omat kokemuksesi? Jätä kommentti alle. Olemme aina iloisia kuullessamme sinusta!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)