Muuttovirheiden top 10 – osa 2

Tässä on jatkoa muuttovirheiden top 10 -listalle. Jos jäit paitsi ensimmäisestä osasta, klikkaa tästä nähdäksesi virheet numerot 6–10.

Kuvassa nainen nojaa korkeaan muuttolaatikoiden pinoon. Tämä heijastaa muuton haastavaa prosessia, erityisesti kun otetaan huomioon kaikki yksityiskohdat yleisimpien virheiden välttämiseksi.
Kuvan editointi Bigstockista

Muuttovirhe #5: Pysäköintipaikan varaamatta jättäminen

On sanomattakin selvää, että muuton yhteydessä tulee olla tilaa muuttoautolle ja mahdolliselle muuttokorille. Kuitenkin kiireen keskellä pysäköintitilan varaaminen unohtuu usein. Esimerkiksi Muuttomaailma on useasti törmännyt tähän ongelmaan, ja se aiheuttaa ylimääräistä stressiä ja viivettä muuttopäivänä. Varmista siis aina, että sekä vanhan että uuden kotisi edessä on riittävästi pysäköintitilaa. Tarkista myös, ovatko molemmat asunnot saavutettavissa suurelle kuorma-autolle ja ettei niiden tarvitse ajaa liian kapeita katuja pitkin. Onko kapeita katuja? Ilmoita muuttoyritykselle etukäteen, miten he pääsevät parhaiten perille.

Muuttovirhe #4: Työmäärän väärä arviointi

Jos päätät käyttää muuttofirmaa, on tärkeää sopia työmäärästä etukäteen muuttofirman kanssa. Ihmiset usein yliarvioivat työmäärän esimerkiksi täyttäessään listaa internetissä. Tämä johtaa kokonaisvolyymien liioitteluun, mikä taas tarkoittaa, että asiakas maksaa liikaa. Toisinaan tapahtuu myös päinvastoin: asukkaat palkkaavat muuttofirman vain osaan muutosta ja aliarvioivat jäljelle jäävien tavaroiden määrän.

Muuttomaailma.fi selittää: “On tavallista, että meidät palkataan vain osaan muutosta; esimerkiksi vain suurien raskaiden huonekalujen siirtoon. Usein muuttopäivänä tulee sitten siirtää myös loput irtaimistosta. On hyvin epämiellyttävää, jos muuttajat eivät halua ottaa näitä tavaroita mukaan. Tietenkin se on mahdollista lisämaksusta, mutta informoi muuttofirmaa etukäteen, jotta he voivat sopeuttaa suunnitelmansa.

Katso, kuinka pakkaus voi mennä pieleen: kuvassa henkilö on kaatunut laatikoiden alle muuton aikana – suunnittele pakkaaminen huolellisesti välttääksesi yleiset muuttoon liittyvät ongelmat Suomessa
Kuva: Bigstock.com

Muuttovirhe #3: Pakkaamisen aloittaminen liian myöhään

On itsestään selvää, että tavaroiden pakkaaminen on suurin työ muuttoa valmisteltaessa. Silti monet ihmiset aloittavat tämän tehtävän liian myöhään. Muuttomaailma:n edustaja toteaa: “Monet tekevät virheen, että he yrittävät selvittää, mitä tavaroita muutetaan, ja pakkaavat ne samanaikaisesti. Koska tavaroiden läpikäyminen vie enemmän aikaa kuin itse pakkaaminen, asiakkaat joutuvat usein ajanpuutteeseen. Vinkki on tehdä valinnat hyvissä ajoin ennen pakkaamista. Kun oikea pakkaaminen alkaa, se vie paljon vähemmän aikaa.

Myös Muuttoapu Pohjola huomauttaa, että ihmiset aloittavat pakkaamisen liian myöhään: “Asiakkaat eivät aina noudata sovittuja aikatauluja pienten esineiden pakkaamisessa. Muuttopäivänä on vielä paljon pakattavaa, mikä aiheuttaa stressiä, lisää muuttokustannuksia ja huonoa mieltä asiakkaalle.

Muuttovirhe #2: Sopimusten siirron viivästyttäminen

Muuttaminen ei ole pelkästään tavaroiden siirtelyä, vaan myös monia hallinnollisia asioita täytyy järjestellä. Kaasu, vesi ja sähkö ovat yleensä jo olemassa uudessa kodissa, joten niiden kanssa ei yleensä tule ongelmia. Internetin, television ja puhelimen osalta tilanne on toinen. Palveluntarjoajat tarvitsevat useita viikkoja muuton käsittelyyn. Siksi on viisasta ilmoittaa muutosta noin kaksi kuukautta etukäteen.

Opiskelijoiden Muuttomaailma antaa kultaisen vinkin: “Pyydä palveluntarjoajaa irtisanomaan nykyinen sopimuksesi muutama päivä muuton jälkeen ja solmimaan uusi sopimus uuteen osoitteeseen joitakin viikkoja ennen muuttoa. Tämän päällekkäisyyden ansiosta on tarpeeksi aikaa varmistaa, että internetyhteys toimii ajoissa.

Haluatko järjestää internet-sopimuksesi uuteen kotiisi jo nyt? Käy vertailutyökalussamme löytääksesi parhaan tarjouksen:

Vertaile nyt internet-sopimuksia

Muuttovirhe #1: Tavaroiden puutteellinen pakkaaminen

Asiantuntijoiden mukaan huonosti pakatut tavarat ovat yleisin virhe muuttoa valmisteltaessa. On suositeltavaa käyttää muuttolaatikoita sen sijaan, että pakattaisiin tavarat muovipusseihin tai jätesäkkeihin. Lisäksi on tärkeää, ettei laatikoita tehdä liian painaviksi. Älä siis täytä suurta muuttolaatikkoa pelkästään kirjoilla. Tärkeää on myös käyttää standardikokoisia laatikoita. Näin laatikot voidaan pinota helposti muuttoautossa.

Muuttomaailma toteaa: “Monet tee-se-itse muuttajat keräävät muuttoon erikokoisia laatikoita jo hyvissä ajoin ennen muuttopäivää. Seurauksena on, että muuttoauton lastaaminen muodostuu ongelmalliseksi erikokoisten laatikoiden takia. Laatikot muodostavat usein perustan, jonka päälle ladataan sohvat ja tuolit. Jos tämä perusta ei ole tasainen, kasvaa huonekalujen ja laatikoiden sisällön vahingoittumisen riski.

Puhuttaessa pakkaamisesta, olemme koonneet listan 12 älykkäästä pakkausvinkistä muuttoasi varten!

Oletko sinäkin tehnyt joskus typerän muuttovirheen tai nähnyt sellaisen? Olemme erittäin kiinnostuneita kuulemaan siitä! Jätä kommenttisi tähän postaukseen!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Andriy | 16-02-2024 |
Kommentit (0)