Kuinka paljon muutto maksaa muuttoyrityksen kanssa Suomessa vuonna 2024?

Muutto Suomessa vuonna 2023 maksaa tyypillisesti 350–2500 euroa. Kustannukset riippuvat asuntosi koosta, etäisyydestä uuteen asuntoon, muuttotehtävien itse tekemisestä sekä muuttoyrityksen valinnasta. Hinnat vaihtelevat myös alueittain ja viikonpäivän mukaan, arkena muutot ovat yleensä edullisempia. Säästövinkkejä ovat mm. oman alueen muuttoyrityksen valinta, itse pakkaaminen, muuttokorkean vuokraus tarvittaessa ja muuton ajoittaminen ruuhka-ajan ulkopuolelle. Vertaile eri muuttoyritysten tarjouksia löytääksesi parhaan hinnan.

Minkä hintainen on muutto?

Muuton hinta vaihtelee 350 ja 2500 euron välillä. Muuttoyrityksen hinta riippuu monista tekijöistä, kuten asuntosi koosta, etäisyydestä uuteen asuntoosi ja siitä, kuinka paljon muuttotehtävistä hoidat itse. Tässä artikkelissa selitämme, miten voit vaikuttaa muuttoyrityksen hintaan ja mihin hintoihin voit suunnilleen varautua.

Eikö sinulla ole aikaa lukea kaikkea? Voit tietysti myös pyytää muuttoyrityksiltä tarjouksia verkossa, niin saat tietää, mitä muutto maksaisi juuri sinun henkilökohtaisessa tilanteessasi.

Kaksi muuttomiestä pakkaa huonekalua muovilla valmistautuessaan muuttoon Suomessa 2023 – kuvastaa muuttoyritysten tarjoamia palveluita ja asiantuntevaa kalusteiden suojausta osana muuttoprosessin kustannuksia.
Kuva: Freepik.com

Paljonko muuttoyritys maksaa suurin piirtein?

Suomessa muuttoyritysten hinnat vaihtelevat suuresti. Esimerkiksi Suomen Muuttoauton tai muun alan ammattilaisen tarjoama palvelu voi maksaa noin 1500-2000 euroa. Tämä hinta voi olla korkea, mutta se sisältää usein vakuutuksen, ammattitaitoisen henkilökunnan ja erilaisia takuita.

Ei-virallisesti tunnustetun muuttoyrityksen kanssa hinta voi olla huomattavasti alhaisempi. Muutto maksaa tällöin noin 350-2000 euroa. Tämä on silti laaja arvio, koska muuton kustannukset riippuvat useista eri tekijöistä.

Mitkä tekijät vaikuttavat muuttoyrityksen kustannuksiin?

Kuten ensimmäisessä kappaleessa mainittiin, valitsemasi muuttoyrityksen tyyppi vaikuttaa suuresti lopullisiin kustannuksiin. Valitsetko tunnetun yrityksen vai esimerkiksi yksityisen palveluntarjoajan Tori.fi-palvelusta, vaikuttaa hintaan. Lisäksi hinnat riippuvat seuraavista tekijöistä:

 • Tavaroiden määrä, jotka olet muuttamassa. Muuttoyritykset laskuttavat hintojaan kuutiometrien mukaan.
 • Etäisyys vanhan ja uuden kodin välillä
 • Kerros, jossa sekä vanha että uusi asunto sijaitsevat
 • Molempien asuntojen saavutettavuus (onko muuttokorkealle tarvetta?)
 • Kuinka paljon apua (ystäviä, perhettä) saat itse
 • Pakkaatko itse, vai annatko muuttoyrityksen tehdä sen
 • Milloin muutat: arkisin muutto on usein halvempi kuin viikonloppuisin.
 • Missä asut: muuttoyritysten hinnat vaihtelevat kaupungeittain/alueittain.

Mitkä ovat muuttoyrityksen keskimääräiset kustannukset?

Alapuolella olevasta taulukosta näet eri tyyppisten asuntojen muuttokustannusten keskiarvot. Kaikissa hinnoissa on otettu huomioon, että muutto tehdään ei-tunnustetun muuttoyrityksen toimesta ja että pakkaat ja puret huonekalut itse.

Keskimääräiset muuttokustannukset 30 km säteellä

Alta löydät mahdolliset kustannukset muutolle kerrostaloasunnolle, rivitalolle ja omakotitalolle tai paritalolle. Hinta vaihtelee myös perhekoon mukaan: mitä useampia henkilöitä, sitä enemmän tavaraa. Yksinäisenä henkilönä maksat todennäköisesti kategorian alapäässä, kun taas useamman lapsen perheenä maksat enemmän.

Keskimääräiset muuttokustannukset 30 km säteellä

Asunnon tyyppiHinta euroina
Kerrostaloasunto350 – 500 euroa
Rivitalo500 – 800 euroa
Omakotitalo tai paritalo1200 – 1300 euroa

Keskimääräiset kustannukset yli 30 km muutolle

Alla olevasta taulukosta näet hinnat yli 30 km muutolle. Nämä kustannukset ovat suuremmat, koska muuttoyritys käyttää enemmän aikaa ja resursseja matkaan. Ota huomioon, että muuttoyritys saattaa veloittaa kilometrikorvauksen, joka on välillä 0,50 ja 1 euro jokaiselta ajokilometriltä.

Keskimääräiset muuttokustannukset yli 30 km

Asunnon tyyppiHinta euroina
Kerrostaloasunto450 – 600 euroa
Rivitalo700 – 900 euroa
Omakotitalo tai paritalo1400 – 2000 euroa

Yleisesti ottaen hinnat viikonloppuisin ovat noin 20% korkeampia kuin arkipäivisin.

Mahdolliset lisäkustannukset muutollesi

Muuttoyrityksen perushinnan lisäksi voi olla muita lisäkustannuksia. Nämä riippuvat lisäpalveluista, joita muuttoyritykseltä pyydät.

Muuttoliikkeen lisäpalveluiden kustannukset

Palvelu Hinta euroina
Pakkaaminen/purkaminen35 – 50 euroa tunnilta
Huonekalujen kokoaminen/purkaminen35 – 50 euroa tunnilta
Muuttokorkean vuokraus50 – 70 euroa tunnilta
Pysäköintilupa muuttoautolle25 – 50 euroa

Paljonko muuttoni tulee maksamaan?

Muuton kustannukset Suomessa vuonna 2023 voivat vaihdella noin 400 eurosta jopa 2500 euroon. Koska muuton hinta riippuu niin monista tekijöistä, ei tarkan arvion antaminen ole yksinkertaista. Siksi muuttoyritykset tarvitsevat lisätietoja voidakseen arvioida muuttosi hinnan. Hyvä ensimmäinen askel on usean verkkotarjouksen pyytäminen. Voit tehdä tämän välittömästi käyttämällä alla olevaa painiketta:

Täytä lomakkeeseen tiedot tulevasta muutostasi, kuten nykyinen ja uusi osoitteesi, asuntotyyppi ja huoneiden määrä. Voit myös ilmoittaa, haluatko pakata ja purkaa itse vai jätätkö sen mieluummin muuttomiesten tehtäväksi. Antamasi tiedot lähetetään yhdellä klikkauksella useille alueesi muuttoyrityksille. He arvioivat hinnan ja lähettävät sinulle tarjouksen sähköpostitse. Näin saat hyvän ensivaikutelman siitä, paljonko muuttosi suunnilleen maksaa.

Useimmiten verkkotarjouspyyntö on suuntaa-antava arvio. Tarkkojen kustannusten määrittämiseksi muuttoyritys haluaa yleensä tehdä kotikäynnin. Näin he voivat arvioida irtaimiston määrän ja asunnon saavutettavuuden. Joskus tämä ’käynti’ voidaan toteuttaa myös virtuaalisesti, esimerkiksi Skype-palvelun kautta.

Joissakin muuttoyrityksissä on käytössä sitova verkkotarjous. Tällöin täytät heidän verkkosivustollaan tarkan listan muutettavista tavaroistasi ja muuton yksityiskohdista. Tämän perusteella muuttoyrityksen työntekijä laativat tarjouksen. Joissain tapauksissa prosessi on jopa automatisoitu, ja voit nähdä muuttokustannuksesi suoraan verkossa.

Viimeksi mainitun menetelmän etuna on, että saat syöttämiesi tietojen jälkeen heti näkyviin hinnan. Haittapuolena on kuitenkin se, että laskenta ei välttämättä ole optimaalinen. Saatat siis maksaa liikaa tai kustannukset voivat nousta muuttopäivänä.

Viisain lähestymistapa on pyytää useita tarjouksia hyvissä ajoin ennen muuttopäivää löytääksesi parhaan tarjouksen.

Miten voin säästää muuttokustannuksissa?

Kuten yllä näet: muuton hinta voi vaihdella suuresti. Oikealla valmistautumisella voit kuitenkin säästää huomattavasti muuttosi hinnassa.

 • Valitse muuttoyritys omalta alueeltasi. Silloin muuttofirma ei joudu ajamaan pitkiä matkoja päästäkseen luoksesi, joten säästät mahdollisesti matkakuluissa.
 • Pakkaa mahdollisimman paljon itse etukäteen ja pura huonekalut. Näin muuttomiehet käyttävät vähemmän aikaa pakkaukseen ja sinä maksat vähemmän työtunteja.
 • Siirrä pakatut laatikot etukäteen alakertaan. Tämäkin säästää muuttomiesten aikaa.
 • Muutatko kerrostaloasunnosta tai kerrostaloon? Harkitse muuttokorkean vuokraamista. Se on lisäkulu, mutta säästää myös muuttomiesten työtunteja.
 • Muuta arkisin. Viikonloppuisin muuttoyritykset ovat kalliimpia, koska työntekijöillä on oikeus viikonloppulisään palkassaan.
 • Ajoita muuttosi niin, että ajo tapahtuu ruuhka-ajan ulkopuolella. Jokainen liikenteessä vietetty minuutti on aika, jonka maksat muuttomiehille.
 • Järjestä muuttopäivänä pysäköintitilaa muuttoautolle.
 • Vertaile tarjouksia. Muuttoyritysten hinnat vaihtelevat suuresti, joten useiden tarjousten pyytämällä voit valita edullisimman vaihtoehdon.

Toivottavasti tämä artikkeli on antanut sinulle lisätietoa muuttoyrityksen kustannuksista. Millaisia kokemuksia sinulla on muuttoyritysten hinnoista tai tarjouspyynnöistä? Onko sinulla ehkä kysymyksiä, joihin tämä artikkeli ei vastannut? Kuulisimme mielellämme sinulta kommenttiosiossa!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)