Muuttovirheiden top 10!

Muutto… niin monia asioita pitää tehdä ja niin monta asiaa voi mennä pieleen. Tiedämme, että muuttaminen voi itse asiassa olla aika hauskaa. Siksi yleensä kerromme, miten muutto tulisi tehdä oikein. Mutta tällä kertaa olimme uteliaita kuulemaan asioista, joita ei ehdottomasti pitäisi tehdä. Kysyimme kuudelta muuttoyritykseltä, mitkä ovat yleisimpiä virheitä, joita he kohtaavat muutoissa. Ihan vain, jotta sinun ei tarvitse tehdä samoja virheitä. Sanontahan kuuluu: ”Varoitettu ihminen on valmiimpi”. Joten tässä esitämme ”Muuttovirheiden top 10”.

Kuvassa nainen nojaa korkeaan muuttolaatikoiden pinoon. Tämä heijastaa muuton haastavaa prosessia, erityisesti kun otetaan huomioon kaikki yksityiskohdat yleisimpien virheiden välttämiseksi.
Kuvan editointi Bigstockista

Muuttovirhe #10: Kahvinkeittimen pakkaaminen

Kahvi on tietenkin korvaamaton muuton aikana! Älä siis pakkaa kahvinkeitintä muuttolaatikkoon, vaan jätä se keittiön tasolle. Vaikka se vaikuttaisi itsestään selvältä, Muuttomaailma:n mukaan moni unohtaa tämän ja joutuu selviytymään muutosta ilman tarpeellista kofeiinia. Jos haluat varmistaa, ettet tee tällaisia virheitä muuttopäivänä, tulosta muuttopäivän tarkistuslista!

Muuttovirhe #9: Liian vähän avun pyytäminen

Jos aiot pyytää perheeltäsi ja ystäviltäsi apua muuttoon, ole realistinen ja varmista, että sinulla on todella tarpeeksi kykeneviä auttajia. Muuttofirma Muuttomaailma kokee usein, että luvattu apu ei olekaan lopulta riittävää: ”Asiakkaat tarjoavat apua muuttoon, mutta saapuvatkin paikalle isän ja isoisän, 60- ja 80-vuotiaiden, kanssa, jotka jo vartin työskentelyn jälkeen joutuvat luovuttamaan: liian vaikeaa, liian raskasta.”

Muuttovirhe #8: Pesukoneen tyhjentämättä jättäminen

Muutatko pesukonetta? Silloin kone on valmisteltava hyvin kuljetusta varten. Tähän kuuluu myös koneen tyhjentäminen vedestä. Käytön jälkeen koneessa on aina jäljellä hieman ylimääräistä vettä. Opiskelijoid en Muuttomaailma kertoo: ”Usein asiakkaat unohtavat tämän. Kun asiakas tai muuttaja irrottaa pesukoneen, se valuu tyhjäksi. Tämän seurauksena lattialle pääsee paljon vettä. Joskus vesi pääsee valumaan ulos vasta kuljetuksen aikana portaikossa tai muuttoautossa.” Lattia tai auto täynnä vettä, sitä et tietenkään halua. Välttääksesi virheet pesukoneen muuttamisessa, lue aiheeseen liittyvä artikkelimme.

Kuva ylikuormatusta kuorma-autosta, joka on lastattu täyteen muuttolaatikoita ja irtaimistoa. Tämä kuva havainnollistaa, miksi huolellinen lastaaminen ja turvallisuus ovat avainasemassa onnistuneessa muutossa.
Kuva: Bigstock.com

Muuttovirhe #7: Muuttoauton väärä lastaaminen

Kuorma-autojen lastaaminen on oma taitolajinsa eikä sitä pidä aliarvioida. Jos muutat ilman muuttofirmaa, perehdy etukäteen muuttoautojen lastaustekniikoihin. Ammattimainen muuttaja tietää luonnollisesti parhaiten, miten tämä tehdään. Jos olet palkannut muuttofirman, kuuntele asiantuntijan neuvoja ja varmista, että tavarat viedään oikeassa järjestyksessä muuttoautoon.

Muuttofirma Muuttomaailma antaa vinkin: “Muuttoauton lastaaminen vaatii tarkan järjestyksen, jotta työskentely on turvallista ja tehokasta. Käytetään alakerrosta ja sen päälle tulevaa yläkerrosta. Litteät osat, kuten sängyt, kaapin osat ja peilit, ovat ns. litteää tavaraa ja ne lastataan yhteen koon mukaan. Kokemattomat muuttajat eivät usein ota huomioon lastausjärjestystä, mikä aiheuttaa ongelmia lastaajalle autossa ja voi johtaa vaurioihin ja siihen, että huonekaluja joudutaan väliaikaisesti jättämään kadulle. Tällaiset tilanteet ovat epätoivottavia.”

Muuttovirhe #6: Nosturipalkin tai parvekkeen tukkiminen

Asutko kerrostalossa? Silloin on mahdollista, että suuret huonekalut täytyy laskea alas parvekkeen kautta tai nosturipalkkia käyttäen. Varmista tässä tapauksessa, että parvekkeen kulku ei ole estynyt huonekaluilla ja muuttolaatikoilla. Sama pätee nosturipalkkiin. Sen tulee olla sekä vanhassa että uudessa asunnossa muuttajien saavutettavissa.

Opiskelijoiden Muuttopalvelu on kohdannut tällaisia tilanteita: ”Joskus muutossa käytetään vanhanajan tapaan köyttä ja taljaa, koska muuttokoria ei voida käyttää tai muista syistä. Usein pääsy nosturipalkille on naapurissa tai yhteisellä ullakolla. Ihmiset järjestävät usein pääsyn nykyisessä asunnossaan, mutta unohtavat järjestää pääsyn uuteen osoitteeseen. Usein kyseessä oleva naapuri ei ole paikalla, mikä estää nosturipalkin käytön.”

Haluatko tietää 5 yleisintä muuttovirhettä? Klikkaa tästä.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Andriy | 20-02-2024 |
Kommentit (0)