Pyykinpesukoneen muuttaminen – 5 vinkkiä onnistumiseen

Miten muutan pyykinpesukoneen? Tämä kysymys tulee todennäköisesti eteen, kun suunnittelet muuttoasi. Vaikka muuttolaatikot ja useimmat huonekalut voi helposti kantaa ulos, pyykinpesukoneen muuttaminen vaatii enemmän suunnittelua. Pyykinpesukone on erityisen painava, hankala tarttua kiinni ja se on suojattava hyvin vahingoittumiselta. Jatka siis lukemista ja varmista, että saat pyykinpesukoneen ongelmitta uuteen kotiisi.

Psst… etkö halua kuljettaa pyykinpesukonetta itse? Harkitse ammattilaisen palkkaamista. Haluatko tietää, paljonko se maksaa?

Turvallinen ja sujuva pyykinpesukoneen muuttaminen: katso, miten kotitalouslaitteesi voidaan kuljettaa ammattitaidolla pakettiautossa Suomessa. Vinkkejä ja neuvoja kodinkoneiden tehokkaaseen muuttoon.
Kuva: Théo Dorp/Unsplash

Vinkki 1: irrota pyykinpesukone huolellisesti

Pyykinpesukone on kytketty sähköön ja veteen. Irrota molemmat liitännät muuttoa edeltävänä iltana. Tämä on erityisen tärkeää vesiliitännän osalta, koska se vaatii aikaa tyhjentyäkseen kokonaan. Irrota letku ja anna sen valua hyvin.

Kiinnitä letku muuttopäivänä pyykinpesukoneeseen niin, että sen pää on ylöspäin. Näin varmistat, ettei vettä vuoda muuton aikana.

Lisäksi koneen järjestelmässä voi vielä olla vettä. Tämä vesi on saatava pois. Aseta pyykinpesukone esimerkiksi porrastasanteelle tai muulle korokkeelle, jotta voit kallistaa sitä. Koneen alaosassa on luukku tai kansi, jonka takana on suodatin. Aseta astia suodattimen alle. Avaa suodatin hitaasti ja anna veden valua ulos kallistamalla konetta kevyesti. Kun vesi on valunut pois, voit kiristää suodattimen takaisin paikoilleen.

Vinkki 2: suojaa pyykinpesukone muuton aikana

Vahinkojen välttämiseksi voit kääriä pyykinpesukoneen muuttovilttiin. Näin suojaat samalla myös kulmat ja seinät lohkeilulta, jos pyykinpesukone osuu niihin kannettaessa.

Voit myös hankkia erityisen kuljetuspussin pyykinpesukoneelle. Tämä muuttopussi suojaa konetta vaurioilta ja helpottaa sen nostamista.

Kaikki pyykinpesukoneet toimitetaan erityisillä kiinnikkeillä tai tapilla, joilla rumpu voidaan lukita kuljetuksen ajaksi. Tämä rumpusuojus estää rumpua heilumasta liikaa, mikä suojaa konetta vahingoittumiselta.

Jos et enää omista suojauskiinnikkeitä tai -tappeja, voit käyttää vaihtoehtoista ratkaisua: ruuvaa pyykinpesukoneen yläosa irti ja täytä avoin tila vanhoilla pyyhkeillä tai tyynyllä. Näin varmistat myös, että rumpu ei pääse heilumaan muuton aikana.

Vinkki 3: Älä riko selkääsi

On olemassa käteviä apuvälineitä, jotka helpottavat pyykinpesukoneen nostamista. Aikaisemmin mainittu pyykinpesukoneiden kuljetuspussi on suunniteltu erityisesti koneiden siirtämiseen oikeassa asennossa tai kantamiseen portaissa. Tämän muuttopussin voit tilata helposti netistä.

Opi, kuinka jääkaapin muuttaminen onnistuu sujuvasti ja selkää säästäen erikoisvaljailla. Turvalliset muuttovinkit ja -välineet kodinkoneiden siirtämiseen Suomessa.
Kuva: karkkainen.com

Haluatko mieluummin rullata kuin kantaa? Silloin voit vuokrata tai ostaa pyykinpesukoneelle erikoisnokkakärryn. Markkinoilla on jopa erityisiä portaidenkiipeilijöitä tai portainokkakärryjä, jotka helpottavat koneen siirtämistä portaissa. Nokkakärryn voit ostaa, mutta niitä on myös mahdollista vuokrata. Tiedustele rautakaupasta tai muuttoyrityksestä, onko heillä vuokrattavana sellaisia.

Kuinka paljon pyykinpesukone painaa?

Pyykinpesukoneen paino on keskimäärin 65–80 kiloa. Ellei ole kehonrakentaja, kone on parasta nostaa kahden henkilön voimin. Yritä nostaa kone suoralla selällä niin paljon kuin mahdollista, myös portaissa.

Jos huomaat nostettaessa, että pyykinpesukone on todella liian painava, meillä on vielä yksi niksi sinulle. Jokaisessa pyykinpesukoneessa on yksi tai useampi betonipaino. Riippuen mallista, voit irrottaa koneen päällisen tai takaseinän ja poistaa nämä painot. Näin olet jakauttanut koneen painon kahtia, mikä helpottaa kantamista.

Etsitkö helppoa tapaa muuttaa? Vertaa muuttoyritysten hintoja Suomessa kätevästi ja löydä paras palvelu alueellasi. Älä kanna itse, valitse asiantuntijat muuttoon!

Vinkki 4: Mittaaminen on tietämistä

Pyykinpesukone on suuri, kömpelö ja kova esine, joten sitä on vaikea manövoida käytävissä, rappukäytävissä ja ovien läpi. Varmista, että tiedät tarkalleen vanhan ja uuden kotisi kulkuväylien mitat etukäteen. Mittaa tietenkin myös pyykinpesukone, jotta voit arvioida, mahtuuko se kulkemaan läpi.

Jos kulkureitit ovat liian ahtaat pyykinpesukoneelle, muuttoyritys voi siirtää koneen puolestasi. He käyttävät muuttokuljetushissiä siirtämään pyykinpesukoneen ikkunan kautta alakertaan tai yläkertaan.

Etsitkö muuttoyritystä? Lue vinkkimme hyvän muuttofirman löytämiseen täältä.

Vinkki 5: Pyykinpesukoneen kuljettaminen

Jos annat pyykinpesukoneen kuljetuksen muuttoyrityksen tehtäväksi Suomessa, sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Haluatko tietää, paljonko pyykinpesukoneen kuljetus muuttoyrityksellä maksaisi? Pyydä tarjouksia heti seuraavasta linkistä:

Jos päätät kuljettaa koneen itse, voit valita kuljetuksen omalla autollasi.

Pyykinpesukone kannattaa kuljettaa pystyasennossa, jolloin vältät parhaiten vauriot rumpuun ja putkistoihin. Jos tilanpuutteen vuoksi joudut kuljettamaan konetta kyljellään, vaurioriski kasvaa. Turvallisempi vaihtoehto on vuokrata peräkärry tai pieni pakettiauto muutamaksi tunniksi.

Lue artikkelimme pakettiauton vuokrauksesta vinkkejä varten!

Olipa kuljetustapasi mikä tahansa, varmista, että pyykinpesukone on hyvin kiinnitetty autossa, peräkärryssä tai pakettiautossa. Näin vältät mahdolliset ongelmat matkan aikana.

Toivomme, että näiden vinkkien avulla pyykinpesukoneen muuttaminen on taas hieman helpompaa. Onko sinulla muita vinkkejä pyykinpesukoneen muuttamiseen? Kuulisimme mielellämme! Jätä kommenttisi tälle sivulle.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)