Eka muutto kotoa

JohnŽr BildbyrŒ AB+46 8 644 83 30www.johner.seinfo@johner.sesales@johner.se

Muuttaminen omaan asuntoon vanhempien hoivasta voi olla sekä jännittävää että haastavaakin. On taivaallista päästä omaan kotiin jossa pätevät omat säännöt: saa sisustaa miten haluaa, syödä mitä huvittaa, kutsua kenet tahansa kylään mihin kellonaikaan tahansa. Mutta jääkaappi ei täytykään enää automaattisesti, vuokra on maksettava ja koti pidettävä siistinä. Alussa vanhemmat ehkä auttavat arjen rutiineissa mutta ennemmin tai myöhemmin on pärjättävä itse.

Jotkut muuttavat kotoa hyvinkin nuorena, jopa 15-vuotiaana (kuten allekirjoittanut teki), yleensä joko siitä syystä että  halu lähteä maailmalle, aikuiseen elämään käy liian suureksi tai sitten opiskelut toisella paikkakunnalla tai maassa vievät mennessään. Löytyy myös niitä jotka asuvat kotona vielä 22-vuotiaina, tällöin on yleensä syynä asunnonsaanninvaikeus esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja vuokrien kalleus. Missä iässä sitten muutatkin pois kotoa , nauti joka hetkestä ja tee uudesta elämänvaiheestasi niin miellyttävä ja viihtyisä kuin suinkin!

Hyödyllisiä vinkkejä kodin ylläpitoon ja raha-asioiden hoitoon antaa vanha kunnon Marttaliitto.
Tsekkaa http://www.martat.fi/

 

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 24-04-2014 |
Kommentit (2)

Kommentit

  • Pete Virta

    Suomessa tosiaan muutetaan pois kotoa paljon aikasemmin muihin EU-maihin verrattuina, täällä asuntojen saanti on helpompaa ja nuoret todennäköisesti itsenäisempiä.

    • moveria

      Tuo on tilastojen mukaan aivan totta. Maamme nuoret ovat kansainvälisessä vertailussa hyvinkin itsenäisiä 🙂

Kommentti