Jääkaapin muuttaminen: miten se tehdään?

Jääkaapin muuttaminen: se on lähes jokaisessa muutossa tarpeellista. Olet ehkä ostanut uuden jääkaapin ja sinun täytyy kuljettaa se myyjältä kotiisi? Joka tapauksessa, tässä muuttovinkissä kerromme kaikki askeleet, jotka sinun tulee ottaa turvallistaaksesi jääkaapin kuljetuksen paikasta A paikkaan B.

Jääkaapin muuttamista edeltävä: sulatus ja puhdistus

Sammuta jääkaappi ja puhdista se huolellisesti. Jos jääkaapissasi on pakastelokero, on parasta sammuttaa jääkaappi edellisenä iltana, jotta pakastin ehtii sulaa. Tyhjennä kaikki ruokatarvikkeet siitä. Uudemmissa pakastimissa on pieni luukku, jonka kautta sulamisvesi voidaan johtaa pois. Jos pakastimessasi ei ole tällaista, aseta ympärille tarpeeksi pyyhkeitä. Voit myös asettaa pakastimeen ämpärin tai useita muovirasioita veden keräämiseksi. Jos sinulla on kiire, voit asettaa kuumaa vettä sisältävän kattilan pakastelokeroon. Näin sulaminen nopeutuu.

Kun pakastin on sulanut, voit puhdistaa sekä pakastimen että jääkaapin. Voit tehdä sen tiskiaineella tai soodaliuoksella. Irrota hyllyt ja laatikot ja puhdista kaikki kunnolla. Anna alaosan viemäurakan tyhjentyä ja puhdista myös se kunnolla.

Ovet ja laatikot kiinnitetään jääkaapin muuttamisen aikana

Useimmissa jääkaapeissa on lasihyllyt ja muutamia muovilaatikoita. On viisasta kiinnittää nämä teipillä, jotta ne eivät muuttamisen aikana liiku tai irtoa. Jääkaapin oven voit kiinnittää kuormaliinalla. Kiedo kuormaliina koko jääkaapin ympäri ja kiinnitä se etupuolelta. Vielä yksi lisävinkki, joka on hiljattain annettu tämän artikkelin kommenttiosiossa: laita muuttoviltti kuormaliinan alle suojaamaan jääkaappia soljen aiheuttamilta vaurioilta.

Miten siirrät jääkaapin?

Jääkaappi on iso ja kömpelö esine, eikä sitä ole helppo siirtää. Onneksi on olemassa apuvälineitä, jotka voivat tehdä siirtämisestä hieman helpompaa. Voit vuokrata tai ostaa nokkakärryn jääkaapille. On olemassa jopa erityisiä portainokkakärryjä, joilla jääkaapin saa helposti kuljetettua portaita ylös.

On myös olemassa erityisiä nostovyöjä, joilla voit siirtää raskaita esineitä ilman, että vahingoitat selkääsi. Kuljetukseen parhaiten sopii pakettiauton vuokraaminen.

Jääkaapin kuljettaminen

Kun jääkaappi on viimein saatu ulos talosta, tulee eteen hetki, jolloin on aika kuljettaa jääkaappi. Mutta mikä on paras tapa tehdä se?

Jääkaapin kuljettaminen autolla

Jääkaapin kuljettamiseen kannattaa käyttää pakettiautoa tai peräkärryä. Jääkaapin kuljettaminen henkilöautossa ei yleensä onnistu, sillä se ei mahdu sisään.

Voiko jääkaappia kuljettaa makuuasennossa?

Saattaa olla, että olet miettinyt: Voinko kuljettaa jääkaappiani makuuasennossa? Jääkaapin kannattaa kuljettaa seisaallaan, koska siinä on kylmäaine. Jos kuljetat jääkaappia makuuasennossa tai kallistat sitä liikaa nostettaessa, kylmäaine voi vaahtoutua. Jos kytket jääkaapin liian nopeasti kuljetuksen jälkeen päälle, se voi aiheuttaa ongelmia kompressorille ja jopa rikkoa jääkaapin. Kuljeta siis mieluiten jääkaappi seisaallaan.

Kuinka kauan jääkaappi tulee jättää pois päältä kuljetuksen jälkeen?

Jos joudut kuljettamaan jääkaapin makuuasennossa tai kallistettuna, anna sen olla paikoillaan vähintään 12 tuntia ennen kuin kytket sen pistorasiaan muuton jälkeen.

Vaikka olisitkin kuljettanut jääkaapin seisaallaan, on viisasta antaa jääkaapin levätä muutaman tunnin uudessa sijainnissa ennen kuin kytket sen päälle.

Onko sinulla muita vinkkejä jääkaapin muuttamiseen? Jätä kommenttisi tähän postaukseen!

Etsitkö helppoa tapaa muuttaa? Vertaa muuttoyritysten hintoja Suomessa kätevästi ja löydä paras palvelu alueellasi. Älä kanna itse, valitse asiantuntijat muuttoon!
Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)