Erotaudu joukosta: myyntistailaus taito

Kuvittele, että haluat myydä kotisi. Ne ajat, jolloin ostajat tekivät tarjouksen näkemättä taloa, ovat pääosin ohi. Ostaja on valikoiva. Mahdollinen ostaja voi kovasti pettyä punaiseen keittiöön, jonka olet huolella valinnut. Tai katsoja voi kokea talon ilmeen synkkänä ja vanhentuneena ja pelätä sen vuoksi, että myös kunnossapito on laiminlyöty. Siksi on tärkeää erottautua positiivisella ja houkuttelevalla tavalla.

Kun aiot laittaa kotisi myyntiin, talon tulee olla sekä sisältä että ulkoa puhdas ja raikas, siisti ja neutraalisti esitelty. Ostajan on loppujen lopuksi ostettava kotisi, ei kotiasi! Hyvällä ensivaikutelmalla juuri sinun kotisi jää katselijoiden mieleen. Tämän vaikutelman voit tarjota käyttämällä myyntistailaus.

A well-lit and tidy living room featuring a large white sofa with cushions, a white coffee table on a fluffy rug, wooden flooring, and green plants that add a touch of nature. A wall clock and minimalist decorations complete this cozy and modern space

Ostajan silmin

Myyntistailauksen tavoitteena on myydä talo mahdollisimman nopeasti parhaaseen mahdolliseen myyntihintaan. Nykyään lähes kaikki asunnonostajat etsivät unelmiensa kotia verkossa.

Tiesitkö, että joku päättää 15 sekunnin sisällä, pitääkö hän tiettyä taloa tarpeeksi kiinnostavana?

Juuri tästä syystä juuri sinun talosi kuvien on erottauduttava houkutellakseen katsojia. Myyntistailaaja katsoo sisustustasi objektiivisesti ja nostaa nopeasti esiin talon vahvuudet. Jopa pienillä muutoksilla tilat tuntuvat hetkessä raikkailta ja valoisilta, ja neutraalin sekä tunnelmallisen sisustuksen ansiosta katsoja näkee itsensä asumassa talossasi.

Myyntistailaus vs. Sisustussuunnittelu

Myyntistailauksen ei tarvitse olla kallista tai mullistavaa. Huonekalujen siirtelyllä tai tunnelmallisten asusteiden lisäämisellä sisustus muokataan niin, että se herättää välittömästi potentiaalisen ostajan kiinnostuksen. Myyntistailaus eroaa sisustussuunnittelusta, joka keskittyy täysin talon asukkaan henkilökohtaiseen makuun ja toiveisiin. Myyntistailauksessa kaikki pyörii neutraalin, ”näyttelyhuoneen kaltaisen” sisustuksen ympärillä, joka vetoaa mahdollisimman moniin ihmisiin.

Myyntistailaus: (Ei)kö minulle sopiva?

Vuodet ovat vierineet onnellisesti ihanassa kodissasi, ja oletettavasti kuvittelisit jokaisen katsojan näkevän välittömästi, kuinka ihana kotisi on. Totuus on kuitenkin toinen. Oman kodin objektiivinen tarkastelu on haastavaa, ja monilla on sokeita pisteitä henkilökohtaisten kokoelmiensa suhteen. Monet katsojat eivät näe sotkuisen lehtikasan, kirkkaan tapetin seinällä tai lomakuvien ohi. Tämä antaa sekavan vaikutelman ja häiritsee. Ihmiset näkevät enemmän kuin luulet!

Tee siis näin: kutsu asiantuntija paikalle. Myyntistailaus on mahdollista jokaisen tyyppisessä asunnossa, pienistä muutoksista (täyteen ahdettujen kirjahyllyjen tyhjentäminen) suurempiin toimiin (kirkkaanpunaisen seinän maalaaminen uudelleen). Muista: myyntihinnan (pakollinen!) alentaminen maksaa sinulle paljon enemmän.

’DIY-myyntistailaus’

Onneksi voit myös itse tehdä paljon kotisi myyntivalmiiksi saattamiseksi. Mutta mistä aloittaa? Tässä viisi kätevää vinkkiä.

  • Tila, valo ja tunnelma ovat avainasemassa kodin esittelemisessä. Ostaja etsii tilavaa kotia, johon kaikki hänen tavaransa mahtuvat. Aloita siis valikoimalla tavaroita, joita et tarvitse lähiaikoina tai jotka voit viedä kirpputorille.
  • Puhdista huoneet ja erityisesti kylpyhuone ja keittiö (kaapit) perusteellisesti ja kiiltäväksi. Likatahrat tiskipöydällä tai hämähäkinseitit nurkissa eivät anna hyvää vaikutelmaa ja saavat katsojan miettimään, mitä muuta ylläpitoon liittyvää on laiminlyöty.
  • Liika huonekalut saavat olohuoneen näyttämään pienemmältä. Katso, onko mahdollista siirtää tai poistaa huonekaluja. Jätä verhot ja aurinkosuojat avoimiksi esittelyjen aikana, näin valo pääsee sisään ja näkymä avautuu ulos.
  • Poista näkyvistä tai säilytä kaikki esineet, jotka ovat jalkapalloa pienempiä. Pyri myös pitämään mahdollisimman vähän tavaroita tiskipöydällä, lattialla tai portailla. Tämä koskee kaikkea koiranpedistä sanomalehtitelineeseen ja maustepurkkeihin sekä kenkiä eteisessä.
  • Älä unohda ulkotilaa. Varmista, että käytäväsi on lakaistu ja poistettu vihreä levä, talon numero on selvästi näkyvissä ja kaikki ikkunat on pesty. Älä jätä polkupyöriä tai roskakoreja oven eteen, jotta ihmiset eivät ajattele, että suuri varasto onkin liian pieni…

Näillä vinkeillä pääset hyvin alkuun. Mutta työ ei lopu tähän, sillä miten muutat katsojan ostajaksi? Korosta kodin vahvuuksia, sillä sinulla on vain yksi mahdollisuus. Haluatko myydä kotisi suurella etumatkalla? Lisätietoja osoitteessa www.luovo.fi neuvoja ja apua varten.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Andriy | 29-02-2024 |
Kommentit (0)

Kommentti