Kodin karsiminen ennen muuttoa

Meillä on usein paljon tavaroita kotona, joita emme käytä, mutta jotka vain vievät tilaa. Muutto on hyvä tilaisuus tehdä muutoksia: kodin karsiminen! On paljon mukavampaa ottaa mukaan uuteen kotiin vain ne tavarat, joita todella käytät. Siis ennen muuttoa on aika siivota ja karsia. Tarpeettomat tavarat voit myydä, lahjoittaa, kierrättää tai tarvittaessa heittää pois. Näin muutto sujuu helpommin ja uusi kotisi on siistimpi. Kuka ei haluaisi sitä?

Kodin karsiminen muuton yhteydessä: Laatikko täynnä käyttämättömiä esineitä, kuten seinäkello, sieni ja kypärä, valmiina lahjoitettavaksi, myytäväksi tai kierrätettäväksi Suomessa. Tee muutosta sujuvampaa poistamalla ylimääräiset tavarat.
Kuva: Bigstock.com

Kodin karsiminen ennen muuttoa: miten toimia?

  • Jaa koti useampaan ”siivousprojektiin”. Näin homma pysyy hallinnassa. Aloita esimerkiksi yhdestä kaapista tai jopa yhdestä laatikosta. Näin voit askel askeleelta siivota koko kodin.
  • Mieti jokaisen käteesi ottamasi esineen kohdalla, tarvitsetko sitä enää. Epäröitkö? Mieti, oletko käyttänyt sitä viime vuoden aikana. Jos et, niin todennäköisesti voit luopua siitä.
  • Onko esine poistettavissa? Sinulla on neljä vaihtoehtoa: lahjoittaa, myydä, kierrättää tai heittää pois. Mieti, mikä sopii parhaiten kyseiselle esineelle. Tee jokaiselle kategorialle oma laatikko ja laita tavarat sinne.

Tavarat, jotka haluat lahjoittaa ystäville

Tämä on itse asiassa hauskinta. Usein voit tehdä ystävillesi tai sukulaisillesi iloisen yllätyksen tavaroilla, joita et enää tarvitse. Ne farkut, jotka ovat sinulle hieman liian tiukat, saattavat sopia täydellisesti parhaalle ystävällesi. Se maljakko, joka on pölyttynyt kaapissasi vuosia, saattaa sopia täydellisesti serkkusi kodin sisustukseen. Ole kuitenkin kriittinen vanhoja tavaroita lahjoittaessasi. Sopiiko se todella saajalle, vai joudutko vain siirtämään vanhaa roinaa?

Onko sinulla paljon tavaraa lahjoitettavana? Voit järjestää avoimien ovien päivän ystäville. Levitä esille kaikki, mitä et enää tarvitse, ja kutsu ystävät ja sukulaiset. Näin jokainen voi ottaa mitä haluaa. Saat hauskan päivän ja pääset eroon tarpeettomasta tavarasta!

Tavarat, jotka haluat myydä

Jotkut esineet eivät ehkä enää ole sinulle tarpeellisia, mutta ne voivat silti tuottaa rahaa. Ajattele esimerkiksi kodinkoneita tai keräilyesineitä. Helpointa on laittaa ne myyntiin Tori-sivustolle. Aseta itsellesi aikaraja. Jos esineitä ei myydä tiettyyn aikaan mennessä, kukaan ei todennäköisesti halua niitä, ja ne on vietävä kirpputorille. Et halua, että nämä tavarat keräävät pölyä kotona!

Tavarat, jotka haluat kierrättää

Esineet, jotka ovat vielä hyvässä kunnossa, mutta eivät tuota rahaa, voit kierrättää. Voit lahjoittaa tavarat kierrätyskeskukseen tai hyväntekeväisyysjärjestölle. Jotkut hyväntekeväisyysjärjestöt jopa noutavat tavarat kotoasi! Hyvä sivusto hyväntekeväisyyskohteiden löytämiseen on Lahjoitetaan.fi. Sieltä löydät kartan organisaatioista, jotka haluavat ottaa vastaan vanhoja tavaroitasi. Täydellistä!

Tavarat, jotka sinun on heitettävä pois

Lopulta jää aina esineitä, joita kukaan ei halua. Ne on siis heitettävä pois. Hävittäessäsi tavaroita, tarkista aina, voidaanko materiaali vielä kierrättää, ja vie mahdollisimman paljon jäteasemalle.

Tavarat, jotka haluat varastoida

Joitakin tavaroita et ehkä tarvitse heti, mutta saatat tarvita niitä myöhemmin. Et halua luopua niistä, mutta ne eivät tarvitse olla aina esillä kodissasi. Esimerkiksi retkeilyvälineet tai levyläjäsi, joka ehkä vielä joskus tuottaa paljon rahaa… Tällaisille tavaroille voit harkita väliaikaista varastointitilaa. Voit karsia kotiasi, mutta silti pitää tavarasi saatavilla. Сityvarasto-sivustolla voit vertailla varastointiyritysten hintoja alueellasi.

Lisätietoa kodin karsimisesta Tässä artikkelissa annoimme lyhyen johdatuksen kodin karsimiseen ennen muuttoa. Haluatko tietää enemmän aiheesta ja kehittää ammattimaisia siivoustaitojasi? Onneksi on olemassa paljon kirjoja siivousvalmentajilta, jotka voivat auttaa sinua.

Millaisia kokemuksia sinulla on kodin karsimisesta? Tai tarkemmin: kodin karsimisesta ennen muuttoa? Onko sinulla vinkkejä, joita ei mainita tässä artikkelissa? Jätä kommentti artikkelin alle!!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)