Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys
Palvelut jotka tehdään kotona tai kodin lähellä antavat kotitalousvähennystä.
Työn on tehtävä ennakonperintärekisteriin rekisteröity yritys. 

Tärkeitä tietoja koskien Kotitalousvähennystä

●   Vähennyksen saa pelkästään työn osuudesta, vähennystä ei saa materiaaleista eikä matkakuluista.

●   Palvelut jotka oikeuttavat Kotitalousvähennystä ovat muun muassa siivous, ikkunanpesu, vaatehoito, ruuanlaitto ja toistuva puutarhan hoito. 

Kotitalousvähennys lisää tietoa

Muuton yhteydessä kotitaloustyöt, jotka sinun on tehtävä ulos muuttaessa, kuten vanhan ja uuden asunnon siivoamistyö sekä uusien huonekalujen kokoamistyö oikeuttavat kotitalousvähennykseen.
Muuttopalveluja ei pidetä vähennykseen oikeuttavana kotitaloustyönä eikä anna oikeutta kotitalousvähennykseen.
Vähennykseen oikeuttavaa kunnossapito- ja perusparannustyötä on verovelvollisen käyttämässä asunnossa tehty työn osuus esimerkiksi keittiön, kylpyhuoneen tai muiden huoneiden remonttikustannuksista.
Omakotitalossa kotitalousvähennykseen oikeuttavat lisäksi sähkö-, putki-, kaapelityöt (laajakaista) sekä kellaritilojen ja saunan remonttiin liittyvät työt.
Myös rakennuksen ulkokunnostukseen, kuten maalaukseen tai katon uusimiseen, korjaukseen ja kunnostukseen liittyvät työt oikeuttavat vähennykseen.

Kotitalousvähennys voidaan hyväksyä, jos asuntoon tai omakotitaloon on tehty remontti välittömästi ennen sen omaan käyttöön ottamista. 

Kotona / asunnossa teetetystä työstä voi saada kotitalousvähennystä 2000 euroa henkilöä kohden. Samassa taloudessa asuvan pariskunnan kotitalousvähennys on tällöin 4000 euroa. Veronalennuksen saat veronpalautuksen yhteydessä (perustuu edellisen vuoden verotiedoista) 

Lisätietoja kotitalousvähennyksestä saat verohallinnosta:

http://www.vero.fi

http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 21-11-2013 |
Kommentit (0)