Kotivakuutus

Uusi kotivakuutus pitää olla voimassa samana päivänä kuin muutat uuteen kotiin. Kotivakuutus on myös sovitettava asumisen eri muotoihin. Vakuutusvaihtoehdot määritellään asumismuodon mukaisesti: omakotitalo, osakehuoneisto ja vuokra-asunto. Tarkista vakuutusyhtiöstä, mikä vakuutus on riittävä uuteen asuntoon.

Tärkeitä asioita koskien vakuutuksia

Jos asut omakotitalossa, sinun pitää vakuuttaa sekä talosi että omaisuutesi. Jos asut huoneistossa tai rivitalossa, taloyhtiö on tavallisesti vakuuttanut talon, jolloin sinä itse vakuutat vain koti-irtaimiston (omat tavarasi)
Asunnossa tarvitset ainakin kotivakuutuksen, riippumatta kuinka monta henkilöä kodissa asuu. Tärkeintä on että jokainen, joka asuu asunnossa, on ilmoitettu vakuutusyhtiölle.

  • Kun muutat uuteen kotiin, varmista, että se on vakuutettu ensimmäisestä päivästä alkaen -eli siitä asti kun asuntoon on pääsy. Tämähän voi olla aikaisemmin kuin varsinainen muuttopäivä.
  • Vanhan vakuutuksen voi muuttaa vastaamaan uuden asunnon tarpeita. Aina ei tarvitse vaihtaa vakuutusyhtiötä.
  • Tarkasta korvaako vakuutuksesi muutossa syntyneitä vahinkoja. Muutenkin voi olla hyvä ottaa vakuutusyhtiöön yhteyttä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Esim. muutossa avustavat yksityishenkilöt pitää vakuuttaa.

Vakuutus enemmän tietoa

Kotivakuutuksen laajuus riippuu vakuutustarpeista ja asumismuodosta. On tärkeää selvittää omia tarpeitaan ennen uuden vakuutuksen ottamista.

Vakuutus otetaan useimmiten vuodeksi eteenpäin, ja se uusitaan taas vuodeksi.

Vakuutuksia voi kuitenkin sanoa irti koska vain – jos vakuutustarve muuttuu oman muuttosi tai elämäntilanteen yhteydessä.

Vakuutusmahdollisuuksiakin on monenlaisia. Niitäkin voi kilpailuttaa. Vaihtoehdot selviävät parhaiten googlaamalla:

”vakuutukset”

Esim. ammattiyhdistyksen kautta voit saada alennusta joissakin tapauksissa.

Ostaessasi jotakin kalliimpaa, kannattaa myös korottaa vakuutussummia.

Jos tahdot lukea enemmän:

Linkki:
Tietoja Suomessa toimivista vakuutusyhtiöistä löytyy
http://www.fkl.fi/Sivut/default.aspx

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 21-11-2013 |
Kommentit (0)