Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitsen?

Muuttolaatikoiden tarve riippuu tietenkin henkilökohtaisen omaisuutesi määrästä, ja tämä vaihtelee suuresti henkilöstä toiseen. Onneksi voit arvioida tarvitsemasi muuttolaatikoiden määrän kotisi huoneiden lukumäärän ja muuttavien henkilöiden määrän perusteella. Alla on arvio oikeasta muuttolaatikoiden määrästä eri kotitalouksille.

Tutustu sujuvan muuton saloihin Suomessa – vältä muuttolaatikoiden alle jääminen ja selvitä, kuinka monta laatikkoa todella tarvitset muuttoon
Kuva: Bigstock.com

Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitsen yksinasuvana?

Yksinasuvana voit laskea tarvitsevasi noin 10-15 muuttolaatikkoa per huone. Keittiötä varten saatat tarvita noin 15 laatikkoa. Jos sinulla on paljon kirjoja, harkitse myös erityisen kestäviä kirjalaatikoita. Niitä tarvitset kaksi laatikkoa jokaista kirjahyllymetriä kohti. Yksiössä tai kaksiossa asuvana tarvitset siis noin 25-40 muuttolaatikkoa.

Voit myös harkita 1-2 hengen täydellisen muuttopaketin hankkimista. Pakettiin sisältyy muuttolaatikoiden lisäksi pakkaustarvikkeita, kuten pakkauspaperia, teippiä, kuplamuovia ja patjansuojus.

Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitsen pariskuntana?

Pariskunnan kannattaa laskea noin 10-15 muuttolaatikkoa per huone. Lasketaan 15 laatikkoa keittiöön. Tässäkin tapauksessa kaksi kirjalaatikkoa jokaista kirjahyllymetriä kohden. Kaksiossa tai kolmiossa asuvana pariskuntana voitte siis tarvita noin 40-60 muuttolaatikkoa.

Voitte myös harkita muuttopaketin hankkimista, johon sisältyy pakkausmateriaalit ja tarvittaessa lisämuuttolaatikoita.

Muuttolaatikot ja tarvikkeet on helppo tilata verkosta, ja moni palveluntarjoaja toimittaa ne suoraan kotiovellesi. Suomessa voit tarkistaa esimerkiksi Muuttolaatikot kaltaiset verkkokaupat. Näin voit saada kaiken tarvitsemasi yhdellä tilauksella, helpottaen muuttoasi.

Kuinka monta muuttolaatikkoa perheeni tarvitsee?

Perheet, joissa on lapsia, tarvitsevat automaattisesti enemmän tavaraa ja siten myös enemmän muuttolaatikoita. Lasketaan perheelle 15 laatikkoa per huone ja 20 laatikkoa keittiötä varten. Rivitaloasunnossa tai omakotitalossa tämä tarkoittaa noin 60-80 muuttolaatikkoa. Jos perheessä on enemmän kuin yksi lapsi, laske lisäksi 10 laatikkoa jokaista lisälasta kohden.

Voit myös harkita valmista muuttopakettia, johon sisältyy teippiä, pakkauspaperia ja huonekalusuojia. Näin saat kaiken tarvittavan kerralla.

Jos lapsesi nauttivat omien tavaroidensa pakkaamisesta, he ilahtuvat ehkä omista muuttolaatikoistaan. Näin pakkaaminen muuttuu hauskemmaksi!

Yleiskatsaus eri kotitalouksien muuttolaatikoiden määrästä

Kotitalouden tyyppiLaatikoiden määrä
Yksinasuva / sinkku25-40 muuttolaatikkoa
Kahden aikuisen kotitalous / pariskunta40-60 muuttolaatikkoa
Perhe lapsilla60-80 muuttolaatikkoa

Muita muuttolaatikoiden tyyppejä

Perinteisten muuttolaatikoiden lisäksi on olemassa muita laatikkotyyppejä, jotka voivat olla hyödyllisiä riippuen muutettavista tavaroista:

  • Vaatelaatikot: jos sinulla on paljon vaatteita, jotka haluat siirtää helposti ja rypyttömästi
  • Lasilaatikot: jos sinulla on paljon viinilaseja tai muita laseja, voit käyttää laatikonjakajia muuttamaan minkä tahansa muuttolaatikon lasilaatikoksi
  • Kirjalaatikot: nämä laatikot ovat pienempiä ja vahvempia, joten ne ovat täydellisiä raskaiden esineiden, kuten kirjojen tai astioiden, kuljettamiseen
  • Lasten muuttolaatikot: hauska tapa lasten omien tavaroiden pakkaamiseen
  • Vinttilaatikot: jos aiot säilyttää joitain tavaroita uuden kotisi vintillä, käytä viistoseinäisiä muuttolaatikoita, jotka sopivat täydellisesti katon alle. Huomioi, että nämä laatikot eivät ole helposti pinottavissa muuttoautossa.

Mistä muuttolaatikoita voi ostaa?

Muuttolaatikoita on saatavilla rautakaupoista. Voit myös tilata niitä verkosta, jolloin ne toimitetaan suoraan kotiovellesi. Suomessa voit tarkistaa esimerkiksi Muuttolaatikot kaltaisia verkkokauppoja, jotka tarjoavat muuttomateriaaleja.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)