Muuttaminen koiran kanssa

Muuttaminen koiran kanssa

Löytyykö perheestäsi koira? Muuton yhteydessä kannattaa ajatella  karvaturrin turvallisuutta ja mikä on koiran näkökulmasta katsottuna luontevin ja vaivattomin tapa vaihtaa kotia. Koirathan ovat laumaeläimiä ja ne tuntevat olonsa turvallisimmaksi perheensä lähettyvillä.  Helsinkiläinen Jaana Korhonen on muuttanut Saksanpaimenkoiransa Turon  kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. ” Turo on sopeutunut hyvin uusiin paikkoihin joten henkiseltä kannalta ongelmia ei ole ollut, omat henkilökohtaiset leikkikalut ovat aina olleet mukana. Itse muutossa, tavaroiden lastaamisessa, olen pitänyt Turon poissa tuttavien hoidossa, samoin pakkaamisvaiheessa. Viroon muutaessa piti tietenkin hoitaa rokotukset  ja passi kuntoon.
Kennelliitton on hyvä ilmoittaa osoittenmuutoksesta. Ensimmäisinä päivinä uudessa kodissa kannattaa pitää huolta siitä että ei jätä koiraa yksin pitkiksi ajoiksi,” Jaana huomautaa.

Muistathan pitää myös koiran vakuutukset kunnossa.
Kuljetussäännökset koskien koirien kuljettamista löytyvät Evira.fi:n sivuilta  http://www.evira.fi/portal/ fi/elaimet/ elainten+pito/elainsuojelu+kuljetuksissa/

Katso myös www.kennelliitto.fi

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 21-04-2014 |
Kommentit (0)

Kommentti