Pianon muuttaminen: mitä se maksaa ja miten se tehdään?

Haluatko suorittaa pianon muuttamisen, olipa kyseessä sitten piano tai flyygeli? Saattaa olla, että olet muuttamassa ja haluat ottaa arvokkaan instrumenttisi mukaasi, tai olet ehkä juuri hankkinut pianon, joka nyt tarvitsee kuljetusta uuteen sijaintiinsa. Tällöin on tärkeää ensin tutkia, miten pianon muuttaminen kannattaa toteuttaa. Tarjoamme tässä oppaassa kaikki tarvittavat tiedot pianon muuttamiseen liittyen. Jos et halua kuluttaa aikaa kaiken itse selvittämiseen, voit myös valita muuttoyrityksen hoitamaan pianon siirron puolestasi. Hinnat voivat vaihdella, joten suosittelemme pyytämään sitoumuksettomia tarjouksia alla olevan painikkeen kautta, jotta saat paremman käsityksen kustannuksista.

Haluatko mieluummin tehdä työn itse? Lue eteenpäin!

Pianon siirtäminen: vinkkejä ongelmattomaan muuttoon

Piano painaa keskimäärin 200-300 kiloa. Haluatko siirtää flyygelin? Silloin sinulla on edessäsi 350-550 kilon paino. Pianon tai flyygelin siirtäminen vaatii siis valmistelua.

Harkitse tarkkaan, haluatko todella siirtää pianon itse. On välttämätöntä, että sinulla on 3-4 henkilön apu, että sinulla on oikeat välineet ja että sinun ei tarvitse kulkea portaita ylös tai alas.

Järjestä riittävästi apua pianon kuljettamiseen

Pianon painon vuoksi on välttämätöntä, että sitä siirretään useamman ihmisen voimin. On hyvä, jos teitä on 4-5 henkilöä. Varmista, että jokaisella on hyvän pidon tarjoavat työhanskat, ja tarvittaessa tuki selälle.

Suojaa piano muuton aikana

Välttääksesi pianon vahingoittumisen kuljetuksen aikana, on parasta pakata se suojamateriaaliin. Voit käyttää muuttovilttejä, mutta on olemassa myös pianon kuljetukseen tarkoitettuja mittatilaustyönä valmistettuja suojapeitteitä.

Suojaa lattiasi

Pianosi pyörät eivät ole tarkoitettu etäisyyksien kulkemiseen. Ne ovat pieniä ja usein teräväreunaisia. Lisäksi niihin kohdistuu paljon painoa. Tämä voi helposti vahingoittaa lattiaasi pianon siirtämisen aikana. Suojaa lattiasi esimerkiksi suojakankaalla.

Siirrä piano harkiten

Piano on hauras, raskas ja sen painojakauma on epätasainen. Väärällä liikkeellä voit menettää hallinnan ja vahingoittaa sitä. Ole siis erityisen varovainen siirtäessäsi pianoa.

Pianon siirtämiseen kannattaa käyttää nokkakärryä tai kalusterullaa (jota kutsutaan myös pianokärryksi).

Valmistele reitti

Suunnittele reitti, jota pitkin pianosi kulkee. Mittaa oviaukot, käytävät ja pakettiautosi tai kuorma-autosi mitat. Et halua yllättyä kantaessasi 300 kilon taakkaa käsissäsi.

Jos pianon täytyy ylittää korkeita kynnyksiä, aseta etukäteen lautoja, jotta voit ajaa niiden yli. Sama pätee pakettiautoon tai kuorma-autoon: varmista, että voit rullata pianon sisään ja valmistele kaikki ennen kuin aloitat pianon siirtämisen.

Reitin suunnittelussa saatat huomata, että piano ei mahdu kääntymään joissakin mutkissa. Usein mutka voidaan tehdä kallistamalla pianoa. Mittaa tämä etukäteen, jotta tiedät, että se mahtuu ja voit valmistautua kallistukseen.

Pianon kuljettaminen

Pianosi kuljettamiseen suositellaan käytettäväksi pakettiautoa tai kuorma-autoa. Kiinnitä piano kuljetuksen ajaksi huolellisesti kuormansidontavöillä. Viimeinen asia, jonka haluat, on pianon alkavan liikkua ajon aikana.

Peräkärryn käyttäminen pianon kuljetukseen ei ole suositeltavaa. Se tärisee liikaa ajon aikana, mikä lisää vaurioitumisen riskiä.

Pianon siirtäminen kärryllä?

Kärry pianon siirtämiseen voi olla erittäin kätevä. On mukavaa voida rullata piano talon ja auton välillä. Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten nokkakärry tai kalusterulla. Tarkista kuitenkin kärryn maksimikantavuus. Piano painaa 200-300 kiloa, joten kärryn on kestettävä tämä paino.

Voiko pianon siirtämisen tehdä itse?

Kuten yllä olevista vinkeistä voit lukea, pianon siirtämisessä on monia huomioitavia seikkoja. On tärkeää, että sinulla on tarpeeksi apuvoimia, sopivat välineet ja että olet mitannut ja valmistellut kaiken huolellisesti. Pianon itse siirtäminen vaatii siis aikaa ja huolellisuutta.

Jos sinulla ei ole tarpeeksi aikaa, välineitä, kärsivällisyyttä tai työvoimaa, on parasta valita ammattilaisten suorittama siirto.

Jos pianosi on siirrettävä ylemmälle kerrokselle, suosittelemme joka tapauksessa palkkaamaan muuttoyrityksen. Miksi näin on, selitämme alla.

Pianon siirtäminen ensimmäiseen kerrokseen tai sitä ylemmäs

Pianon siirtäminen maan tasalta on hyvin tehtävissä itse. Jos piano on kuitenkin kuljetettava portaita ylös tai alas, tilanne muuttuu. Piano on todella liian raskas nostettavaksi portaita pitkin. Ja vaikka yrittäisitkin sen tehdä erittäin vahvan ryhmän avulla, on se silti vaarallista. Kaikki portaat eivät kestä pianon ja neljän henkilön yhteispainoa.

Jos sinun täytyy käyttää portaita, on parasta valita yhteistyö muuttoyrityksen kanssa. Heillä on tarvittava asiantuntemus ja ammattimaiset välineet.

Muuttoyritys ei kuljeta pianoa portaita käyttäen. Tämä ei ole sallittua työturvallisuuslain mukaan. Sen sijaan muuttajat käyttävät muuttokuljetushissiä.

Pianon muuttaminen: paljonko se maksaa?

Pianon muuttamisen tarkka hinta riippuu useista tekijöistä:

  • täytyykö piano kallistaa tietyissä mutkissa
  • siirretäänkö piano ylemmäksi tai alemmaksi kerrokseen
  • onko maasto muuttoauton ja asunnon välillä tasaista vai epätasaista
  • kuinka suuri piano on
  • kuinka pitkä matka on kuljettava

Alla on arvio keskimääräisistä muuttokustannuksista pianolle vuonna 2023 Suomessa:

Pianon muuttamisen kustannukset*

PalveluHinta
Pianon siirto (ei sis. kuljetusta)150 € – 250 €
Flyygelin siirto (ei sis. kuljetusta)300 € – 400 €
Kuljetus kilometriä kohden0,80 € – 2 €
Muuttokuljetushissi60 € – 80 € tunnissa
*Indikatiiviset hinnat kuvitteelliselle muutolle

Jos haluat tietää tarkalleen, paljonko pianosi muuttaminen maksaa, paras tapa on pyytää tarjouksia alla olevan painikkeen kautta. Saat sitoumuksetta hinta-arvioita korkeintaan kuudelta muuttoyritykseltä alueellasi.

Anna pianon sopeutua

Anna pianosi ensin sopeutua uuteen ympäristöönsä neljän viikon ajan. Puu laajenee tai kutistuu riippuen paikan lämpötilasta tai ilmankosteudesta. Tämä voi vaikuttaa pianon vireeseen. Neljän viikon jälkeen voit (antaa) virittää pianon, ja sitten voit soittaa!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Andriy | 08-02-2024 |
Kommentit (0)