Kesäjuhla puutarhassa

 
 
Oletko ajatellut järjestää puutarhajuhlat?
Tässä muutama käytännön vinkki joka auttaa 
sinua saamaan mieleisesi juhlat! 
 

1. Oikea ajankohta

Jos pidät pihajuhlat loma-aikana, lähetä kutsu hyvissä ajoin, esimerkiki kuukausi, kaksi etukäteen, jotta ihmiset osaavat varautua ja pääsevät paikalle. Pihalla voi järjestää monenlaisia kekkereitä kesäisistä ystävien kokoontumisesta rippi- ja ylioppilasjuhliin. Kesällä sää voi tietenkin olla vaihteleva, joten kaikenlaiseen on syytä varautua. Ilmoita vieraille jo kutsussa, että juhlat ovat ulkona, jotta he osaavat pukeutua asianmukaisesti.

2 Muista hankkia luvat ja ilmoittaa naapurille

Omalla pihalla saa järjestää juhlia, mutta niistä on kohteliasta ilmoittaa naapureille, etenkin jos vieraita on paljon. Jo vuonna 1920 laadittu laki velvoittaa huomioimaan naapuria, eikä naapurille saa näin ollen aiheuttaa kohtuutonta haittaa äänekkäällä juhlinnalla. Toki sovun ylläpitämiseksi naapureiden on satunnaisten juhlien osalta joustettava puolin ja toisin.

3. Kalusteet, pöydät, ja ruokailuvälineet

Juhlavieraiden määrästä riippuu, riittävätkö omat pihakalusteet vai tarvitaanko niitä lisää. Jos et ajatellut ostaa uusia, kokeile vuokrausta. Erihintaisia pihapöytiä ja -tuoleja vuokrataan monissa yrityksissä, ja oman asuinalueen vuokrafirmoja löytyy netistä.

Pöytäliinat, astiat ja kuohuviinilasit voit tarvittaessa myös vuokrata. Pihalla kertakäyttöastiatkin ovat toki helppo ratkaisu, jos vieraita on paljon. Sijoita tällöin lähelle suuri roska-astia, johon ne voi kerätä.

4. Suomen kesä voi olla kylmä.. (ja sateinen)

Aina kannattaa ottaa huomioon sateen mahdollisuus ja siksi onkin hyvä hankkia joko teltta, paviljonki tai muu katos. Telttoja vuokraavat esim www.telttaco.fi ja www.rentatent.fi

Illan viiletessä terassilämmittimet ja huovat ovat hyvä apu. Jos et halua ostaa terassilämmittimiä, vuokraaminen onnistuu ainakin osoitteesta www.italfalo.fi.
Hinnat vuokra-ajasta (1–7 päivää) ja laitteesta riippuen 100–390 euroa. Sateenvarjoja ja kertakäyttöisiä sadetakkeja on myös hyvä varata vieraille.

5. Puutarhan suojaaminen

Nurmikko saattaa joutua koville juhlahumussa.

Jos nurmi on vasta istutettu, kannattaa välttää sillä kulkemista ja järjestää vaihtoehtoisia kulkureittejä. Laadukas ja oikein istutettu nurmikko kestää kyllä juhlinnankin. Pöytien alle ja kulkureiteille levitetyt matot estävät kengänkorkojen uppoamisen maahan. Hyvää tietoa nurmikkoasioista löytyy esimerkiksi osoitteesta www.finnurmi.fi.

Istutukset korostavat juhlatunnelmaa. Kitke rikkaruohot kukkapenkeistä ja istutusalueilta. Kastele ja lannoita istutukset ajoissa ennen juhlaa, niin ne kukoistavat vieraiden saapuessa. Voit lisätä helposti kukkaloistoa ruukkukukkien avulla. Juhlapöytään sopivat myös kesäiset kukat joko luonnosta tai kukkakaupasta.

6. Muista oikea valaistus!

Valaistus on tärkeä osa juhlatunnelmaa. Pihavalot voivat toimia myös ekologisesti aurinkovoimalla. Puutarhaan on saatavilla hyvin erilaisia teemaan sopivia valoja, joilla voi somistaa juhlateltan, paviljongin tai juhlapöydän. Kynttilät ja ulkotulet ovat pimenevässä illassa ihania tunnelmantuojia. Ulkotuli portin pielessä toivottaa vieraat tervetulleeksi!

pihajuhlat

(vinkit: Meidän talo- lehti )

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 15-06-2014 |
Kommentit (0)

Kommentti