Tarkistuslista

Saat kaikki muuttoosi liittyvät tarkistuslistat sähköpostiisi ilmaiseksi

Selvitä, kuinka paljon muutto maksaa
26-02-2024 - Kirjoittanut Andriy

Tarkistuslista: Kenelle tulee ilmoittaa osoitteenmuutoksestani?

Muuttopäivä lähestyy ja on aika lähettää osoitteenmuutosilmoitukset. Mutta kenelle sinun tulisi ilmoittaa osoitteenmuutos? Olemme koonneet kätevän listan kaikista henkilöistä ja tahoista, jotka sinun tulee informoida uudesta osoitteestasi. Kun klikkaat tämän artikkelin lopussa olevaa ’Lataa’ nappia, lähetämme tarkistuslistan sinulle ilmaiseksi sähköpostitse.

Kuvassa on vanhanaikainen postiluukku puuovessa, symboloiden kotiosoitteen merkitystä. Tämä kuva on täydellinen visuaalinen elementti aiheisiin, jotka käsittelevät osoitteenmuutosta ja postin vastaanottoa uudessa kodissa.

Olen muuttamassa. Ketä minun tulee informoida?

Tässä listassa on kaikki henkilöt, viranomaiset ja yritykset, jotka sinun tulee informoida uudesta osoitteestasi, kun olet muuttamassa.

Henkilöt ja tahot on jaettu eri kategorioihin: Henkilökohtaiset suhteet, Taloudelliset palvelut, Terveydenhuolto, Energia- ja vesiyhtiöt, Liikenne sekä Muut yhteydet.

Jokaisella yhteyshenkilöllä, taholla tai yrityksellä on ruutu, jonka voit merkitä tehdyksi. Näin sinulla on yleiskatsaus siitä, kenelle olet jo ilmoittanut uuden osoitteesi ja kenelle et.

Mitkä tahot saavat automaattisesti tiedon muutosta?

Tärkein taho, jolle sinun tulee ilmoittaa uusi osoitteesi, on uuden asuinpaikkakuntasi väestörekisteri.

Kun kunnan väestörekisteri saa tiedon uudesta osoitteestasi, he ilmoittavat sen automaattisesti eri viranomaisille kuten verohallinnolle ja Kelaan.

Haluatko tarkasti tietää, mille tahoille uusi osoitteesi ilmoitetaan automaattisesti? Tarkista asia OmaVero-palvelusta tai Kelan sivuilta, jotka tarjoavat erityisen osion, josta voit valita tilanteeseesi sopivat vaihtoehdot ja näet, mille tahoille osoitetietosi jaetaan.

Tutustu myös muihin tarkistuslistoihimme

Tämän osoitteenmuutoslistan lisäksi meillä on useita muita ilmaisia tarkistuslistoja. Voit saada ne kaikki kerralla sähköpostiisi klikkaamalla tämän sivun yläosassa olevaa sinistä ’lataa’ -painiketta. Saat sitten kaikki tarkistuslistamme kerralla.

Haluatko saada vain tämän tarkistuslistan? Klikkaa sitten alla olevaa ’Lataa’ -painiketta, ja saat sen muutamassa minuutissa sähköpostiisi.