10 syytä muuttaa Berliiniin

Saksan liittotasavallan pääkaupunki on maailmanlaajuisesti tunnettu värikkäänä, nuorekkaana ja jännittävänä kaupunkina, ja vuosittain monet uudet asukkaat haluavat muuttaa Berliiniin. Tässä artikkelissa esittelemme 10 syytä, miksi sinunkin kannattaisi harkita muuttoa Berliiniin.

Berliinin siluetti, joka esittelee sen kuuluisimpia rakennuksia ja moderneja infrastruktuureja, heijastellen kaupungin ainutlaatuista sekoitusta historiaa ja modernia
Kuva: © Can Stock Photo / PhotoHS

Berliini, jossa asuu lähes 3,5 miljoonaa ihmistä, on Saksan suurin kaupunki ja tarjoaa asukkailleen runsaasti mahdollisuuksia. Seuraavat 10 syytä ovat vasta alkua pitkälle listalle etuja, joita elämä tässä Keski-Euroopan metropolissa tarjoaa.

Muutto Berliiniin: 10 vakuuttavinta perustetta

1. Runsas määrä viheralueita

  Berliinin runsas viheralueiden määrä on vakuuttava syy valita tämä kaupunki. Lukuisat pienet viheralueet sekä monet suuret puistot ja metsät muovaavat kaupungin ilmettä, samoin kuin historialliset kadut ja niiden upeat rakennukset. Lisää viheralueita tarkoittaa myös parempaa ilmanlaatua asukkaille, ja noin 416 000 puun ansiosta Berliinin ilmassa voi todellakin hengittää syvään.

  Erityisen merkittävä viheralue on Tiergarten. Berliinin Tiergarten kattaa 210 hehtaaria ja sijaitsee kaupungin keskustassa. Myös Treptower Park, erilaiset linnapuistot (Glienicke, Charlottenburg ja Pfaueninsel), Viktoriapark ja monet kansanpuistot ovat osaltaan tekemässä Berliinistä vihreän pääkaupungin.

  Kuva, joka näyttää Unter den Linden -kadun, yhden Berliinin pääväylistä, jota reunustavat puut ja josta on tärkeät näkymät historiallisiin kohteisiin, kuten Brandenburgin porttiin
  Kuva: (c) Can Stock Photo / photocreative

  2. Autoa ei tarvita

   Berliini on erittäin pyöräilyystävällinen kaupunki. Jatkuvasti nousevien polttoainehintojen sekä ympäristön suojelemisen ja terveellisemmän elämäntavan vuoksi monet berliiniläiset valitsevat pyörän. Myös työmatka taittuu monilla kahdella pyörällä. Berliinillä on erittäin kattava pyörätieverkosto. Eikä vain pakollisiin matkoihin ole huolehdittu, sillä Berliinissä ja sen ympäristössä on lukuisia pyöräilyreittejä, joita voi hyödyntää vapaa-ajan aktiviteetteina. Tämä pyöräteiden yleiskatsaus vakuuttaa sinut siitä, että voit jättää autosi kotiin useammin Berliinissä.

   Liikennemerkki, joka ohjaa pyöräilijöitä Berliinissä, osoittaen kaupungin pyöräilijäystävällisyyden ja kannustaa kestävien kulkuvälineiden käyttöön
   Kuva: (c) Can Stock Photo / meinzahn

   3. Tarjolla on laaja valikoima taidetta ja kulttuuria

    Kaikkien museoiden, teattereiden, oopperoiden, taidegallerioiden tai tulevien konserttien mainitseminen Berliinissä ylittäisi tämän blogin rajat. Muutto Berliiniin tarkoittaa, että voit jatkuvasti valita kaupungin kulttuuritarjonnan välillä, ja varmasti löydät jotakin jokaiseen makuun tapahtumakalenterista.

    Bode-museon julkisivu, yksi ikonisista rakennuksista Berliinin Museosaarella, tunnettu majesteettisesta arkkitehtuuristaan ja bysanttilaisen taiteen kokoelmistaan
    Kuva: Pixababy.com

    4. Lukuisat vapaa-ajan mahdollisuudet

     Berliinin loppumaton kulttuuritarjonta on vain jäävuoren huippu, sillä kaupunki tarjoaa myös monipuolisia muita aktiviteetteja vapaa-aikasi täyttämiseksi. Esimerkiksi kuuman kesäpäivän viettäminen uimarannalla tai maauimalassa on aina hyvä idea. Berliini tarjoaa lisäksi laajan valikoiman urheilumahdollisuuksia: sisäkiipeilypaikoista ja kiipeilypuistoista, rantalentopallo- ja tenniskenttiin sekä petankkipaikkoihin sunnuntai-iltapäiviesi iloksi – Berliinissä on lähes kaikkea, mitä urheilusydän voi haluta.

     Berliini on myös maailmankuulu klubikulttuuristaan ja yöelämästään. Yksi asia on varmaa, tylsyys on tässä Euroopan pääkaupungissa harvinaista.

     Valokuva konsertista, jossa innostunut yleisö nauttii näyttävästä valoesityksestä, kuvastaen Berliinin energistä yöelämää ja kaupungin vilkasta kulttuuri- ja musiikkitarjontaa
     Kuva: Pixababy.com

     5. Muutto Berliiniin – monikulttuurinen ja avoin

      Berliinissä asuu ihmisiä monista eri kansakunnista jokaisessa kaupunginosassa. Kaikki nämä erilaiset kulttuurit muodostavat osan tästä maailmankaupungista ja tekevät siitä värikkään ja eläväisen.

      Itämaista tai aasialaista ruokaa, latinalaisamerikkalaisia salsa-baareja ja amerikkalaisen jalkapallon seuroja löydät Berliinistä kaikki vierekkäin. Myös LGBT-liike on suuri tässä kaupungissa. Yleisesti ottaen Berliiniä voidaan kuvailla monikulttuurisena, avoimena ja suvaitsevaisena kaupunkina, mikä on mielestäni vakuuttava syy muuttaa sinne. Kuka ei haluaisi muuttaa Berliiniin?

      Nuoria eri etnisistä taustoista, jotka pitävät kylttiä, jossa lukee "BERLIN", edustaen Saksan pääkaupungin monikulttuurista ja nuorekasta luonnetta
      Kuva: (c) Can Stock Photo / Boarding1Now

      6. Ei merta? Unohdat sen Berliinin rantabaareissa!

       Vaikka Berliinillä ei ole suoraa yhteyttä mereen kuten Barcelonalla tai Lissabonilla, on kaupungissa paljon rantabaareja. Berliinissä voit nauttia kylmän oluen mukavasti lepotuolissa aurinkovarjon alla hiekkaa varpaiden välissä tuntien. Tässä pieni katsaus Berliinin 10 parhaaseen rantabaariin.

       7. Erinomaiset julkiset liikennevälineet

        Berliinillä on erinomainen julkinen liikenneverkosto. Kuten aiemmin mainittiin, voit jättää autosi yhä useammin kotiin, jos muutat Berliiniin. Jopa öisin bussit ja junat kulkevat läpi Berliinin, ja viikonloppuisin metro ja kaupunkijunat liikennöivät vuorokauden ympäri.

        Kuva Berliinin julkisen liikenteen keltaisesta junasta, joka symboloi tehokasta liikenneverkostoa, joka yhdistää kaupungin osia tehokkaasti ja täsmällisesti.
        Kuva: (c) Can Stock Photo / teshimine

        8. Berliinin ”Spätis”

         Spätisit eli myöhäisillan kioskit tarjoavat elintarvikkeita myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Nämä kioskit ovat todellinen instituutio Berliinissä ja voivat olla asukkaille todellinen pelastus.

         9. Kulinaarinen tarjonta

          Ruoka Berliinissä on hyvää, edullista ja uskomattoman monipuolista. Yli 5000 ravintolaa, baaria ja kahvilaa tarjoavat jokaiselle jotakin. Löydät kansainvälisiä keittiöitä henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan, sekä vaihtoehtoja mahdollisiin ruokavalioihin, joita noudatat. Berliinissä ei ole todellista haastetta löytää kosher-, kasvis- tai vegaaniruokaa. Muuttaminen Berliiniin avaa sinulle myös maailman täynnä kulinaarisia herkkuja.

          10. Kaupunki ympäröity vedellä

           Ei ainoastaan monet viheralueet, vaan myös runsas vesi tekee Saksan pääkaupungista erityisen paikan. Järviä, jokia ja myös uimaloita on runsaasti. Kolmen joen – Havelin, Spreen ja Dahmen – ansiosta Berliinissä on lukuisia siltoja, jotka antavat kaupungille erityisen luonteen. Tunnetuin näistä vesistöistä lienee Suuri Wannsee, mutta Berliinissä ja sen ympäristössä on paljon pienempiäkin järviä. Lyhyesti sanottuna, miellyttävälle vilvoittelulle kuumina kesäpäivinä ei ole esteitä.

           Panoraamanäkymä Berliinistä, joka esittelee jokia ja siltoja, symboloiden rikasta kaupunkirakennetta ja lukuisia vesireittejä, jotka kulkevat Saksan pääkaupungin halki.
           Kuva: Pixabay.com

           Berliini on mahtava kaupunki asua, ja juuri tämä vetää vuosittain monet uudet berliiniläiset pääkaupunkiin. Muuttolaatikot on nopeasti pakattu, ja seikkailusi voi alkaa. Moveria.fi-sivustolla on lukuisia blogikirjoituksia, jotka voivat auttaa muuttosi suunnittelussa.

           Nämä 10 syytä ovat vain alkua pitkälle listalle, ja Berliinillä on tarjota paljon muutakin. Jos siis harkitset muuttoa Berliiniin, tämä artikkeli voi auttaa päätöksenteossasi. Voit myös mielellään jakaa omat vinkkisi ja kokemuksesi kommenttikentässä.

           Tarvitsetko muuttoyritystä Berliiniin muuttoosi? Pyydä tarjouksia eri muuttoyrityksiltä täältä.

           Jaa artikkeli / Dela artikeln
           Facebooktwitterlinkedin
           Kirjoittanut  Andriy | 08-05-2024 |
           Kommentit (0)