Energiasopimuksen pikahakemus muuton yhteydessä: milloin se on tarpeen?

Muutto on edessä ja unohdit siirtää energiasopimuksesi? Suomessa yleensä ei tarvitse tehdä pikahakemusta energialle muuttaessa. Pikahakemus on tarpeen vain, jos uuteen kotiin ei ole tehty energiasopimusta ja sähköt ovat katkeamassa. Jos et ole siirtänyt energiasopimustasi, sähköä toimitetaan silti uuteen osoitteeseesi, sillä verkkoyhtiö huolehtii toimituksesta sopimuksen olemassaolosta riippumatta.

Uuden kodin valkoinen pistorasia odottaa energiasopimuksen kytkentää muuton yhteydessä Suomessa – älä unohda sähkösopimuksen pikahakemusta, jos muutto on jo ovella.
Kuva: Neven Krcmarek / Unsplash.com

Mitä tapahtuu, jos en ole siirtänyt energiasopimustani?

Kun teet energiasopimuksen myöhemmin, maksat käytetystä energiasta takautuvasti avaimen luovutuspäivästä alkaen. Maksun määrä lasketaan mittarin lukemien perusteella, joten muista kirjata ne ylös mahdollisimman pian.

Jos haluat nyt tehdä energiasopimuksen uuteen kotiisi, tarkista Oikotie energiavertailutyökalu löytääksesi parhaat tarjoukset.

Voit myös siirtää vanhan energiasopimuksesi uuteen osoitteeseesi. Ilmoita uusi osoitteesi nykyiselle energiayhtiöllesi mahdollisimman pian.

Lisätietoja kaasun, veden ja sähkön järjestelyistä muutossa löydät Oikotie artikkelista.

Milloin tarvitaan pikahakemus energialle?

Energian pikahakemusta tarvitaan Suomessa vain, jos olet jo jonkin aikaa saanut sähköä verkkoyhtiöltä ilman voimassa olevaa sähkösopimusta. Tässä tapauksessa verkkoyhtiö voi lähettää kirjeen, jossa ilmoitetaan sähkön katkaisupäivämäärä. Jos tämä päivämäärä on viiden päivän sisällä, on tehtävä pikahakemus.

Jos uusi kotisi on ollut tyhjillään tai edelliset asukkaat ovat jättäneet sähkölaskunsa maksamatta, verkkoyhtiö on saattanut katkaista sähköt ennen tuloasi tai on katkaisemassa ne pian. Jos tämä koskee uutta kotiasi Suomessa, on sinun tehtävä pikahakemus.

Miten järjestän pikaisesti energiasopimuksen muuttoni jälkeen?

Jos edellä mainittu tilanne koskee sinua ja sinun on tehtävä pikahakemus energialle muuton jälkeen, ota yhteyttä valitsemaasi energiayhtiöön. Useimmat energiantoimittajat tarjoavat pikapalvelua.

Muista, että pikahakemuksen yhteydessä sinulta vaaditaan aina vakuus (energiavakuus). Pikahakemus yhdistetään energiayhtiöissä aina taloudelliseen riskiin. Vakuuden avulla yhtiöt pyrkivät suojaamaan itsensä tältä riskiltä.

Pikahakemus kannattaa aina järjestää suoraan puhelimitse valitsemasi energiayhtiön asiakaspalvelun kautta.

Tarvitsen sähköä uuteen osoitteeseeni 24 tunnin sisällä. Onko se mahdollista?

Kyllä, lähes kaikissa tapauksissa saat sähköä uuteen kotiisi heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Verkkoyhtiö toimittaa sähköä aina, vaikka et olisikaan solminut sopimusta energiayhtiön kanssa. Yleensä pikahakemusta ei siis tarvita.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)