Kunnallisten verojen palautuspyyntö muuton yhteydessä

Muuttaessasi toiseen kuntaan Suomessa, voit mahdollisesti hakea palautusta jo maksetuista kunnallisista veroista. Tässä artikkelissa annamme sinulle lisätietoja kunnallisten verojen palautuksesta muuton jälkeen.

Laskin ja eurokolikot kuvastavat kunnallisten verojen laskemista Suomessa: tärkeää tietoa veronpalautuksista ja niiden hakemisesta muuton yhteydessä.
Kuva: Pexels.com

Mitä ovat kunnalliset verot?

Kunnalliset verot ovat maksuja, jotka maksetaan vuosittain asuinkunnallesi. Kunnallisiin veroihin kuuluvat:

  • Kiinteistövero (vain kiinteistön omistajille)
  • Viemärivero (vain kiinteistön omistajille, mutta voi sisältyä vuokraan)
  • Jätemaksu
  • Koiravero

Kunnallisten verojen määrä riippuu kotitaloutesi koosta (ja koiraveron osalta siitä, onko sinulla koira). Saat kunnalta vuosittain automaattisesti laskun, jonka voi useimmissa tapauksissa maksaa kuukausittain.

Kunnallisveron palautus muuton jälkeen

Muuttaessasi toiseen kuntaan, alat luonnollisesti maksamaan kunnallisia veroja uudessa kunnassasi. Nämä tulevat voimaan siitä päivästä lähtien, kun ilmoittaudut uuteen kuntaasi.

Jos olet maksanut kunnalliset verot koko vuodelle etukäteen, saattaa olla, että maksuissa on päällekkäisyyksiä ja maksat veroja kahdesti. Jos näin on, useimmissa kunnissa saat liikaa maksetut rahat takaisin. Huomaa: tämä ei päde kaikkiin kuntiin, ja jokainen kunta hoitaa asian omalla tavallaan: joskus palautus tapahtuu automaattisesti, joskus sinun on haettava palautusta tai uudelleenlaskentaa. Ota yhteyttä entiseen kuntaasi selvittääksesi, miten tämä järjestetään.

Kiinteistöveroa (jota maksavat kiinteistön omistajat) ei koskaan palauteta, eikä se koskaan mene päällekkäin. Verotusarvo määritetään aina 1. tammikuuta ja se on voimassa koko vuoden. Usein jo maksettu kiinteistövero sovitaan vanhojen ja uusien kiinteistön omistajien välillä. Ostaja ottaa siis kiinteistöveron kulut myyjältä. Tämän hoitaa kiinteistönvälittäjä.

1 tammikuuta seuraavana vuonna alat maksaa kiinteistöveroa uudelle kiinteistöllesi uudessa kunnassasi.

Lue lisää asioista, jotka sinun tulee järjestää muuttaessasi toiseen kuntaan.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)