Uuden päivähoidon etsiminen muuton yhteydessä

Uuden päivähoidon etsiminen voi olla tarpeen, jos muutat lapsesi tai lastesi kanssa toiselle paikkakunnalle. Joissakin tapauksissa lapsesi voi pysyä entisessä päivähoidossa, jos se on esimerkiksi lähellä työpaikkaasi tai etäisyys ei ole liian suuri. Jos kuitenkin päätät etsiä uuden päivähoidon lapsillesi, nämä vinkit voivat auttaa sinua eteenpäin.

Ota ensimmäinen askel uuden päivähoidon etsimisessä Suomessa muuton yhteydessä. Lue oppaamme, josta saat vinkkejä ja ohjeita parhaan päivähoitopaikan löytämiseen lapsellesi uudella asuinalueellasi
Kuva: Kaboompics.com

Etsi päivähoitoa uudelta asuinpaikkakunnaltasi

On olemassa useita verkkosivustoja, joilla voit postinumerosi avulla etsiä päiväkoteja, kerhoja ja perhepäivähoitajia. Tutustu esimerkiksi sivustoon Hel.fi. Tällä sivustolla näet kartan, jossa on merkitty lähellä uutta kotiasi sijaitsevat päivähoitopaikat. Sivustolta löydät yleistä tietoa ja hintoja eri päiväkodeista ja kerhoista sekä linkit suoraan heidän omille verkkosivuilleen, jotta voit ottaa heihin yhteyttä.

Miten valita uusi päivähoito?

Sopivan päivähoidon valinta lapsellesi on tietysti hyvin henkilökohtainen asia. Haluat viedä lapsesi paikkaan, jossa te molemmat tunnette olonne mukavaksi. Käytännön seikkoja on kuitenkin myös harkittava. Mieti ensin, missä uuden päivähoidon tulisi sijaita. Mahdollisesti lähellä kotiasi, vai mieluummin työpaikkasi tai sisarusten koulun lähellä? Mieti myös, mitä pidät tärkeänä uudessa päivähoidossa. Haluatko esimerkiksi paikan, jossa on paljon ulkotilaa, lisää huomiota luovuuteen tai joustavia hoitoaikoja? Nämä ovat kriteereitä, jotka kannattaa pitää mielessä etsiessäsi.

Ota ajoissa aikaa eri leikkikoulujen tai päiväkotien vierailuihin. Yleensä sinun tulee sopia vierailuista etukäteen. Vanhemmille tarkoitetut kierrokset järjestetään usein tiettyinä viikonpäivinä. Näin voit nähdä, tuntuuko päiväkoti oikealta: onko henkilökunta ystävällistä, ovatko tilat hyvin hoidettuja, ja niin edelleen.

Ilmoittautuminen uuteen päivähoitoon

Nykyään päivähoidossa ei ole enää paljon jonoja Suomessa. Mikäli toivomallasi päivähoitopaikalla kuitenkin sattuisi olemaan jonotuslista, he voivat usein löytää lapsellesi (väliaikaisen) paikan toiselta toimipisteeltä. Tämän vuoksi lasta ei tarvitse ilmoittaa kuukausia etukäteen päivähoitoon. Omaksi mielenrauhaksesi on kuitenkin todennäköisesti parasta aloittaa uuden päivähoidon etsintä heti, kun tiedätte muuttavanne. Näin sinulla on runsaasti aikaa tutustua eri päiväkoteihin, ja lapsesi voi mahdollisesti alkaa käydä leikkimässä muutama iltapäivä ennen muuttoa.

Täältä löydät lisää vinkkejä lasten kanssa muuttamiseen!

Onko sinulla muita vinkkejä tai kokemuksia uuden päivähoidon etsinnästä? Jätä kommenttisi tähän artikkeliin!

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Andriy | 14-02-2024 |
Kommentit (0)