Veden katkaiseminen muutossa: mukaan lukien linkit kaikkiin vesiyhtiöihin

Kun muuttopäivä lähestyy, vedenkatkaisu muutossa nousee esiin olennaisena askeleena. Tässä oppaassa selitämme, miten sinun tulee toimia vedenkatkaisun kanssa muuttaessasi, jotta vesihuolto toimii moitteettomasti heti ensimmäisestä päivästä lähtien uudessa kodissasi.

Vesiyhtiö huolehtii, että hanasta tulee vettä. Yleensä jokainen talo on vakiona liitetty vesijohtoverkkoon. Sinun tulee vain varmistaa, että vesiyhtiö tietää sinun asuvan kyseisessä osoitteessa.

Kun muutat, voit noudattaa seuraavia vaiheita varmistaaksesi, että muuttosi ilmoitetaan vesiyhtiölle.

Vaihe 1: Selvitä, mikä vesiyhtiö toimii uudella asuinalueellasi

Suomessa toimii useita vesiyhtiöitä. Jokainen yhtiö palvelee tiettyä aluetta. Jos pysyt samalla alueella, sinun tulee ilmoittaa uusi osoitteesi nykyiselle vesiyhtiöllesi. Jos muutat toiselle alueelle, sinun tulee irtisanoa sopimus nykyisen vesiyhtiösi kanssa ja ilmoittautua uuden alueesi vesiyhtiölle. Voit tarkistaa, mikä vesiyhtiö toimii uudessa osoitteessasi esimerkiksi HSY tai paikallisen vesilaitoksen verkkosivuilta.

Tutustu ohjeisiimme 'vedenkatkaisu muutossa' Suomessa ja varmista, että uusi kotisi on valmiina käyttöösi. Oikean vesiyhtiön valinta ja vesimittarin lukemien ilmoittaminen ovat tärkeitä askeleita muuttoprosessissa.
Kuva: Kaboompics

Vaihe 2: Muutto samalla alueella? Ilmoita uusi osoite vesiyhtiölle

Ilmoita vesiyhtiölle muutostasi. Tämä on mahdollista tehdä kaikilla vesiyhtiöillä verkossa, ja jotkut mahdollistavat ilmoituksen myös puhelimitse. Kun ilmoitat muutosta, sinun on myös annettava vesimittarin lukemat avainten luovutuspäivänä. Tämän vuoksi useimmat vesiyhtiöt sallivat muuttoilmoituksen teon aikaisintaan avainten luovutuspäivästä alkaen ja viimeistään viikko sen jälkeen. Ei siis ole tarpeen tehdä tätä kauan ennen muuttoasi. Tässä artikkelissa on linkkiluettelo kaikista vesiyhtiöistä lisätietoineen ja linkkeineen niiden muuttosivuille.

Vaihe 3: Muutto toiselle alueelle? Eroa vanhasta ja liity uuteen vesiyhtiöön

Jos muutat alueelle, jossa toinen vesiyhtiö toimii, sinun on irtisanouduttava nykyisestä vesiyhtiöstäsi. Erotaessasi annat vesimittarin lukeman avainten luovutuspäivänä. Ilmoittaudu muuton jälkeen mahdollisimman pian uuden vesiyhtiön asiakkaaksi. Liittyessäsi annat uuden asuntosi vesimittarin lukeman avainten luovutushetkellä. Tämän artikkelin lopussa on luettelo kaikista vesiyhtiöistä tietoineen liittymisestä ja eroamisesta sekä linkit niiden muuttosivuille.

Vaihe 4: Vesimittarin lukemien ilmoittaminen

Vesiyhtiölle muuton ilmoittaminen sisältää aina vesimittarin lukemien ilmoittamisen. Vesilaskusi perustuu vedenkulutukseesi. Annat aina vesimittarin lukeman avainten luovutushetkeltä. Nämä lukemat perusteella lasketaan loppulasku vanhasta osoitteestasi. Tämän loppulaskun saat sitten muutaman viikon kuluessa muutostasi. Uuden osoitteen vesimittarin lukeman perusteella määritetään, miltä hetkeltä alkaen olet vastuussa kustannuksista.

Yleiskatsaus Suomen vesiyhtiöistä

Täältä löydät yleiskatsauksen Suomen vesiyhtiöistä, tietoa heidän käytännöistään muuton yhteydessä ja linkit heidän muuttosivuilleen:

Lisätietoa kaasu-, vesi- ja sähköasioiden järjestämisestä muutossa löydät erikoisartikkelistamme.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kommentit (0)