Vesi / viemäri (V/V)

Vesi / viemäri (V/V )

Kunnat vastaavat kuntalaisten vesi-ja viemäri asioista. Useimmat taloudet ovat liitetty kunnan vesiverkkoon. Kiinteistön omistaja vastaa kiinteistönsä liittämisestä tähän. Tämä koskee uudisrakentamista ja kunnan laajentaessa vesiverkostoaan.

  • V/V- kustannukset koostuvat perusmaksusta joka on kaikilla sama ja kulutuksen mukainen maksu. Viemärivedestä laskutetaan eri summa kuin juomavedestä.
  • Melkein kaikissa kerrostaloissa ja rivitaloissa vesimaksu on liitetty vuokraan, tavalla tai toisella.
  • Sopimus kirjoitetaan ja puretaan muuton yhteydessä. On tärkeää tarkastaa mittarinlukemat sekä vanhasta asunnosta muuttaessa että tullessa uuteen asuntoon. Muuten voit joutua maksamaan jonkun toisen vedestä.
  • Vapaa-ajan asunnoissa ja omakotitaloissa asukkaat joutuvat huolehtimaan itse sekä juoma- veden saannista että viemäriveden talteenotosta/puhdistuksesta ellei kunta ole laajentanut vesiverkostoa taajaman ulkopuolelle.

Vesi ja viemäri (V/V ): enemmän infoa

Liittyminen kunnalliseen v/v- verkostoon on sekä oikeus että velvollisuus. Tämä tarkoittaa sitä että kaikilla kiinteistönomistajilla on oikeus mutta myös velvollisuus liittyä verkostoon jos sellainen on olemassa. Samoin – kunnan laajentaessa verkostoa – liittyminen tulee pakolliseksi myös talouksissa jotka ovat hoitaneet v/v- ratkaisunsa itse.

Useammat taloudet/ kiinteistöt ovat jo liitetty verkostoon ja uutena talon/asunnon omistajana on vain huolehdittava mittarin lukemisesta – ja paikallisen vesilaitoksen asiakkaaksi liittymisestä – ellei tämä kuulu vuokraan.

Vesimaksujen vähentämiseksi voi asentaa vettäsäästäviä hanoja ja suihkupäitä. Samoin voi valita kaksoishuuhtelevan WC:n.

Lisäinfoa saat:

Kuntien kotisivuilta saat tietoja vesiverkoston laajuudesta, kuka siitä vastaa sekä mahdollisista liittymismaksuista.

Jaa artikkeli / Dela artikeln
Facebooktwitterlinkedin
Kirjoittanut  Admin | 21-11-2013 |
Kommentit (0)